Ce proprietati trebuie sa aiba o punga de curierat pentru a fi buna?

Produsele transportate de firmele de curierat trebuie sa ajunga la destinatie in stare foarte buna, ceea ce inseamna ca in momentul in care sunt alese, trebuie sa indeplineasca o serie de conditii foarte importante. De aceea, cele mai multe firme de curierat aleg pungi pentru curierat de foarte buna calitate, astfel incat coletele trimise sa ajunga in stare perfecta la destinatie. Iti prezentam cele mai importante proprietati pentru a intelege de ce punga folosita poate face diferenta intre un colet distrus si unul bun.

Pungile de curierat trebuie sa fie impermeabile

Chiar daca de cele mai multe ori coletele nu sunt lasate in ploaie, in momentul in care sunt transferate dintr-o masina in alta sau din masina in depozit si din depozit din nou in masina, exista riscul ca interiorul sa se deterioreze din cauza ploii sau ninsorii. In sensul acesta sunt folosite doar pungi impermeabile, bine sigilate, care sa nu lase apa sa treaca prin ele. Indiferent de obiectul din punga, apa nu trebuie sa ajunga la ambalaj. Chiar daca cele mai multe colete au produsele preambalate in alte pungi, nimeni nu isi asuma riscul sa le trimita in pungi prin care apa sa poata trece cu usurinta.

Rezistenta la razele UV

Rezistenta la razele UV este de asemenea foarte importanta. Anumite materiale se pot decolora sau pot suferi modificari din cauza razelor de soare si de aceea, pentru ca un colet sa ajunga intact la destinatie, este foarte important sa fie trimis in mod corespunzator. Materialele negre, spre exemplu, au de suferit cel mai mult din cauza soarelui. Anumite produse, de asemenea, trebuie sa fie ferite de caldura. Un exemplu in sensul acesta sunt si trandafirii criogenati pe instructiunile carora scrie clar ca nu trebuie sa fie expusi la raze de soare.

Posibilitatea de etansare la inchidere

Posibilitatea de etansare in momentul inchiderii este de asemenea foarte importanta. Cu siguranta ai observat deja faptul ca atunci cand pungile sunt trimise prin firmele de curierat, ele nu sunt innodate sau lipite cu banda adeziva ci sunt sigilate termic. Acest lucru joaca un rol esential in etansarea generala a coletului, contribuind la evitarea patrunderii lichidelor in interior. Degeaba materialul din care este confectionata punga este impermeabil, daca inchiderea nu se face corect.

Materialele trebuie sa fie rezistente

Materialele din care sunt facute pungile de curierat trebuie sa fie suficient de rezistente pentru a face fata manipularilor dure. In sensul acesta, recomandarea specialistilor este aceea de a utiliza pungi de curierat din materiale rezistente si foarte rezistente, care sa nu se rupa sau sa se taie cu usurinta. Cu siguranta ai observat deja cat de greu desfaci o punga de curierat si faptul ca uneori este imposibil sa ajungi la continut fara sa ai o foarfeca la indemana.

Toate aceste caracteristici au facut ca pungile de curierat sa se transforme si sa fie produse din ce in ce mai calitative, astfel incat sa asigure integritatea perfecta a coletului chiar si la transporturi pe distante lungi.

Distribuie:

Lasă un răspuns