Cum sa alegi un camin de batrani potrivit?

azil de batrani

Cand persoanele dragi imbatranesc, iti doresti sa le oferi toata atentia si tot sprijinul de care au nevoie. Insa, de cele mai multe ori viata personala, serviciul si alti factori te impiedica sa petreci timpul cu cei batrani. In aceasta situatie, cauti alternative si te gandesti la un camin de batrani. Dar de unde stii care este cel mai bun camin? Unul in care cel drag tie sa fie ingrijit asa cum se cuvine. Ei bine, iti oferim cateva ponturi pentru a alege un azil cu servicii de calitate.

camin de batrani

10 ponturi pentru a alege un camin de batrani

  1. Cauta un camin de batrani aflat in apropierea casei pentru ca astfel vei putea sa ajungi mai repede si sa il vizitezi mai des.
  2. Viziteaza mai multe camine pentru a-ti face o idee si pentru a-l alege pe cel cu conditiile cele mai bune.
  3. Cauta pe Internet pareri despre caminul ales sau afla de la alte persoane cateva opinii.
  4. Cand mergi in vizita, cere sa ti se faca un tur complet. Astfel vei vedea conditiile in care vor trai batranii, cum se ocupa ingrijitorii de ei. Poti sa ceri programul activitatilor si intre timp sa observi si daca pacientii sunt tratati frumos.
  5. Informeaza-te despre ce servicii ofera. Daca ofera ingrijiri medicale, consiliere, asistenta continua. Sunt camine care au bucatarie si gatesc chiar acolo pentru pacienti, ceea ce reprezinta un plus.
  6. Intreaba care este procedura in cazul unor urgente medicale. Daca exista doctori si personal care sa ofere ajutor.
  7. Intereseaza-te de programul de vizite si in ce conditii il poti scoate pe senior din institutie.
  8. Intreaba despre manager si despre personal. Este bine sa stii daca sunt persoane calificate, specializate in acest domeniu.
  9. Intreaba ce taxe implica internarea seniorilor in acel camin, cum se pot plati si daca exista si taxe suplimentare.
  10. Ofera azilului toate informatiile si detaliile necesare despre viitorul pacient. Acestia trebuie sa stie daca sufera de anumite afectiuni si ce alte ingrijiri ar putea sa ii ofere in functie de nevoi.

De cele mai multe ori, ideea de a-ti trimite parintii sau bunicii intr-un azil este una greu de acceptat. Insa, daca alegi caminul potrivit, ii vei ajuta in special pe seniori. Atentia oferita acolo, serviciile, dar si socializarea cu alti batrani, le vor imbunatati calitatea vietii. Iar pentru tine va ramane suficient timp sa petreci cu ei fara sa ai alte griji pe cap.

 

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *