Ce verifici cand cumperi o geanta online

Ai dat o cautare pe Google.ro pentru termenul genti online, ai intrat pe site-ul/site-urile care ti s-a parut mai interesante si urmeaza sa alegi una sau mai multe genti.

Chiar daca facem cumparaturi online frecvent foarte putine femei stiu si cunosc drepturile consumatoruliui care sunt reglementate prin lege.

Mai jos sunt 5 puncte importante prin care afli ce verifici cand cumperi o geanta online

1. Gentile se pot returna in 14 zile (valabil pentru orice magazin)

Termenul se calculeaza din momentul cand cumparatorul intra in posesia fizica a gentii. Termenul de 14 zile poate fi prelungit pana la 12 luni in functie de fiecare magazin in parte.

Sunt anumite situatii cand gentile nu se pot returna de ex. Gentile care au fost personalizate.

Daca va incadrati in termenul de returnare de 14 zile calendaristice nu este nevoie sa dati explicatii despre motivul returnarii

Ex. Daca un reprezentant al magazinului de genti te intreaba care este motivul returnarii produsului nu sunteti obligat sa raspundeti

“Aveti dreptul sa va puteti retrage din contract fara a preciza motivul” in termen de 14 zile, tot ce trebuie sa faceti este sa completati un formular de retragere din contract de pe site-ul vanzatorului si sa-l expediati prin orice metoda (mail, fax, posta).

verifica magazin de genti chicbags

2. Puteti alege alta geanta sau returnarea banilor

Nu sunteti obligati sa acceptati ceea ce propune magazinul de genti, puteti alege daca doriti alt produs sau returnarea banilor.

Atentie: Costul pentru returul gentii revine cumparatorului dar unele magazine de genti pentru ofera GRATUIT transportul si returul produsului.

3. Nu este obligatoriu returnarea gentii in ambalaj original

Daca in trecut returnarea era obligatorie sa se faca in ambalajul original acum NU MAI ESTE OBLIGATORIU, va trebui insa sa aveti grija de accesoriile cu care a venit prevazut produsul.

Ex. In cazul achizitionarii unei posete ea poate fi prevazuta cu bareta de umar detasabila, plic, portofel sau un clutch.

4. Verifica toate datele foarte atent

Verifica cu atentie daca pe magazinul online sunt datele unei firme, inca sunt multe magazine care fac comert online la negru.
Verifica termenii si conditiile, conditiile de plata,garantie, livrarea si retur.
Verifica in ce conditii puteti contacta magazinul, daca la pagina de contact este trecut doar un e-mail ar trebui sa cautati sa cumparati din alt shop online.

5. Nu cumpara o poseta daca
– pozele produselor nu sunt clare si sunt foarte mici (in cele mai multe cazuri se ascunde anumite detalii);
– posetele nu au o descriere detaliata (material interior/exterior, dinemnsiuni, compartimentare, tipul de inchidere, accesoriile cu care este prevazuta);
– site-ul nu inspira incredere (datele de contact si identificare la vedere, un continut vizual si scris bine realizat, testimoniale reale, link catre ANPC, link catre site-ul pentru solutionarea litigiilor).

Ideal ar fi ca magazinul sa fie certificat de o entitate specializata in buna desfasurare a comertului electronic ex. Trusted.ro, Amro.ro.

Ce verifici cand cumperi o geanta online

Pasii de mai sus nu va asigura ca nu o sa aveti nici o problema in momentul cand va decideti sa cumparati o geanta sau alt produs prin intermediul unui magazin online; parcurgand pasii de mai sus va cresteti sansele sa aveti o experienta cat mai placuta.

Speram ca acum ati aflat care sunt elementele pe care ar trebui sa le verifici cand cumperi o geanta online.

Acest site este sponsorizat de site-ul de genti pentru femei Chicbags.ro prin intermediul caruia am urmarit buna desfasurare a peste 200 comenzi din care au fost returnate doar 2 genti (perioada monitorizata 1-6 octombrie 2016).

Va recomandam sa incercati produsele lor si sa revenit cu un feedback despre experienta avuta.

ce verifici cand cumperi o geanta online

Daca ai cumparat de pe un anumit magazin online de genti te rog sa ne povestesti experienta ta si daca aveti adaugiri sau corecturi pentru acest articol nu ezitati sa o faceti printr-un comentariu.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *