Ceasuri analogice pentru copii vs. ceasuri digitale pentru copii

ceasuri pentru copii

Copiii au o deschidere fantastica catre necunoscut. Astfel, abilitatile lor si perceptia pot fi dezvoltate de la o zi la alta, cu fiecare lucru nou care patrunde in viata lor. De exemplu, un copil nu va percepe notiunea timpului exact asa cum o intelege un adult. Si, notiunea de “timp” fiind extrem de importanta chiar si pentru ei, orice parinte isi va dori sa-si invete copilul inclusiv acest aspect aparent banal.

In zilele noastre veti regasi cu usurinta, pe piata, numeroase modele de ceasuri disponibile. Asa ca nu doar o data vi se va intampla sa va intrebati care este cel mai bun ceas pentru copilul dumneavoastra. Astazi gasim inclusiv ceasuri copii, cu un mecanism si un design special, ce au nu doar un impact vizual puternic, ci si o influenta aparte in dezvoltarea acestora.

Desi ambele tipuri de ceasuri afirma notiunea timpului care trece de la o secunda la alta, fiecare tip de ceas dintre cele mentionate au o modalitate de a indica acest lucru intr-un mod divers.

De exemplu, pe ceasurile analogice vom regasi tiparul clasic, unde sunt afisate toate cifrele arabe, pe cand la cele digitale va fi prezentata exclusiv ora la un moment dat. La o astfel de varsta frageda, copiii nu sunt capabili sa perceapa singuri trecerea timpului sau cifrele romane, asa ca producatorii prefera indicatoarele simple care sunt bazate practic pe mecanismele pedagogice si psihologice de invatare.

ceasuri copii

Daca va este greu sa va decideti intre un ceas analog si cel digital, va putem recomanda inainte de toate sa tineti cont de varsta copilului. Ceasurile analogice ii ofera copilului sansa de a-si dezvolta perceptia si de a o imbunatati, respectiv de a-si dezvolta memoria si toate celelalte capacitati cognitive.

Atat ceasurile analogice, cat si ceasurile digitale ii pot ajuta foarte mult pe copii sa-si insuseasca primele notiuni despre timp. Important este sa alegeti un ceas vesel, colorat, pe masura preferintelor si varstei lor. Foarte populare sunt ceasurile personaje faimoase, eroi, zane si printese, animalute amuzante etc.

Astfel, prin intermediul ceasurilor, copiii au posibilitatea de a-si dezvolta o serie de capacitati elementare si notiuni care, contribuie la o asimilare mult mai rapida a altor informatii de inteles. In acelasi timp, aceste ceasuri pentru copii, contribuie la formarea propriei lor personalitati si a unicitatii cu care se pot diferentia cu timpul in societate.

In concluzie, fie ca alegi un ceas analog, fie ca optezi pentru unul digital, alege indeosebi un ceas potrivit varstei si sexului copilului, cat si nivelului actual de perceptie.

Distribuie:

Lasă un răspuns