Cele mai importante sfaturi despre plantarea semintelor de flori anuale si perene

Curand isi vor face aparitia zilele insorite si temperaturile ridicate, mai exact se apropie perioada pentru plantarea semintelor de flori. Nimic nu este mai frumos decat o cafea savurata in gradina plina cu flori.

Iti vom prezenta cateva sfaturi utile despre plantarea semintelor de flori astfel incat sa-ti poti transforma gradina intr-un adevarat colt de rai.

Semintele de flori perene – Cand si cum se pot planta?

Florile perene sunt acelea care rezista ani la rand in gradina, dupa ce au fost plantate. Perioada proprice pentru plantare este reprezentata de inceputul primaverii sau finalul toamnei. Cele care sunt plantate in perioada primaverii au suficient timp sa se dezvolte astfel incat sa reziste cu brio sezonului rece. Nici toamna nu este o perioada rea. Semintele vor ramane inactive in sol si vor incepe sa creasca odata cu aparitia temperaturilor crescute.

Atentie: Nu se recomanda ca semintele de flori sa fie plantate direct in gradina. Inainte de toate, acestea trebuie semanate in rasadnite (le poti achizitiona din magazinele de gradinarit), alaturi de pamant special pentru rasaduri care sa fie bogat in nutrienti, suficient de hranitor pentru seminte.

Inainte de semanare in rasadnite, semintele trebuie puse intr-un recipient cu apa calduta. Ulterior, se scot si se lasa la uscat, moment in care sunt pregatite pentru semanat.

Rasadnitele trebuie sa fie prevazute cu gauri in partea inferioara astfel incat sa permita drenajul solului. Nu uita sa asezi si o tavita in care sa se scurga apa.

Dupa ce semintele incep sa germineze, trebuie sa te asiguri ca recipientele nu sunt acoperite si ca beneficiaza de o temperatura cuprinsa intre 15-24 grade Celsius. Rasadurile trebuie udate o data la 3 zile fie prin aplicare directa, fie plin aplicare in tavita. Dupa doua luni, acestea sunt pregatite pentru transplantarea in gradina.

Sfat practic: Inainte de transplantarea plantelor in gradina,  alege cuburi nutritive pentru rasaduri, biodegradabile astfel incat sa le poti introduce complet in pamantul din gradina.

Semintele de flori anuale – Cand si cum se planteaza

Florile anuale, spre deosebire de cele perene, trebuie plantate in fiecare an deoarece nu dispun de aceeasi rezistenta. Panselele, Petuniile, Salvia si Craitele sunt doar cateva exemple de astfel de flori.

Perioada ideala pentru plantare difera foarte mult in functie de toleranta lor la temperaturi, dar si de soi. Sunt unele flori anuale ce rezista chiar si atunci cand sunt plantate in sol ce atinge temperatura de – 4 grade Celsius, iar altele nu vor rezista la temperaturi mai mici de 5 grade Celsius.

Florile anuale de vara vor germina primavara, iar cele de iarna vor germina in lunile de toamna.

Semanarea se realizeaza ca si in cazul florilor perene. Se transplanteaza in gradina cand planta este deja viguroasa, de preferat in luna mai.

 

Acum ca ai aflat cateva sfaturi importante, nu trebuie decat sa achizitionezi seminte de flori calitative si sa te pregatesti de primavara. Nu este deloc dificil sa transformi propria gradina intr-un coltisor de rai, nu-i asa?

Distribuie:

Lasă un răspuns