Cele mai potrivite flori pentru 8 martie

flori pentru 8 martie

Luna martie este considerată prima lună de primăvară. Este momentul în care natura reînvie. Această lună are și două dintre sărbătorile specifice primăverii: 1 martie – mărțișor și 8 martie – Ziua Femeii. Dacă de 1 martie se oferă în special mărțișoare, de 8 martie, „vedetele” sunt florile. Printre cele mai populare flori oferite cu ocazia acestei zile se numără trandafirii, lalelele, garoafele, narcisele, freziile, ghioceii, zambilele, cameliile și irișii, dar mai sunt și altele. În continuare, vei vedea câteva caracteristici ale unor tipuri de flori. Astfel, vei reuși să alegi cele mai potrivite flori pentru 8 martie, pentru persoanele dragi.

Cum să alegi cele mai potrivite flori pentru 8 martie

Laleaua simbolizează permanența, întrucât dintr-un singur bulb se dezvoltă ani la rând o nouă tulpină, în fiecare primăvară, timp de ani la rând. Laleaua este și un simbol al dragostei și al căldurii.

Camelia simbolizează bucuria și optimismul. De aceea, dacă scopul tău este acela de a îmbunătăți starea de spirit a persoanei dragi, o camelie este alegerea perfectă.

Bujorul este o alegere inspirată dacă vrei să îi urezi persoanei dragi sănătate și vigoare. Acesta, datorită culorilor sale vibrante, este potrivit pentru o astfel de ocazie. În plus, în folclorul românesc, bujorul prevestește o căsătorie, el fiind adeseori întâlnit în buchetele mireselor.

Crinul imperial este o floare potrivită pe care să o oferi unei persoane sofisticate, cu bun gust. Pe de altă parte, crinul alb simbolizează intențiile serioase și puritatea, deci trebuie ales cu grijă.

Garoafele au diverse semnificații, în funcție de culoarea lor. De exemplu, garoafele roz simbolizează faptul că nu vei uita niciodată persoana căreia i le dăruiești. Garoafele albe sunt potrivite dacă vrei să îți arăți încrederea și devotamentul. Garoafele roșii simbolizează o iubire trainică. Garoafele galbene arată interesul și grija pentru persoana căreia i le oferi.

Iasomia semnifică abundență. În plus, parfumul său natural ajută la reducerea anxietății și la un somn mai bun.

Irisul este o floare elegantă și un simbol al regalității, motiv pentru care este asociat cu credința și încrederea.

Orhideea este un simbol al admirației și respectului, precum și a erotismului. Arată despre tine că ești o persoană pasională. Atunci când o oferi persoanei iubite, orhideea îi transmite faptul că o consideri frumoasă pe iubita ta. De asemenea, se spune că orhideea emană o energie pozitivă și ajută la eliminarea stresului.

Trandafirul

În folclorul românesc, trandafirul este considerat a fi un talisman împotriva răului, iar acolo unde crește trandafirul este un loc binecuvântat de Dumnezeu. Însă, pe lângă această semnificație, trandafirul are și un alt simbol, cunoscut din cele mai vechi timpuri. Mai precis, acesta simbolizează iubirea înflăcărată.

Trandafirul este considerat floarea iubirii, mai ales în partea de vest a țării. Un trandafir roșu semnifică dragoste și pasiune arzătoare. Un trandafir alb îi transmite persoanei iubite că te simți norocos să o ai în viața ta. Iar, mai recent, se oferă și trandafiri criogenați, care transmit mesajul unei iubiri nemuritoare.

Alege cele mai potrivite flori pentru 8 martie

Acum, că știi semnificația acestor flori, vei reuși să alegi cele mai potrivite flori pentru 8 martie, pentru a le dărui persoanelor dragi.

Distribuie:

Lasă un răspuns