Copilul tau își alege facultatea? Vezi de ce ar trebui să dea la UPB

Copilul tau își alege facultatea? Vezi de ce ar trebui să dea la UPB

Din ce în ce mai mulți elevi și părinți deopotrivă, sunt interesați de Universitatea Politehnică București. Practic, aceasta este una dintre cele mai bune opțiuni pentru dobândirea unei profesii. Mulți părinți cred că pentru un loc de muncă de succes, este necesar să mergi la școală și apoi să mergi la universitate, să obții o diplomă și abia atunci copilul va avea un loc de muncă de succes. De fapt, UPB oferă mai multe beneficii pentru construirea unei cariere. Mulți sunt interesați de modul cum învață la universitate. Dar nu toată lumea înțelege despre ce fel de cursuri se predau la UPB. În Statele Unite, de exemplu, un colegiu este un tip destul de comun de instituție de învățământ, care oferă o educație decentă. Dar în România totul este puțin diferit.

Nu toate universitățile sunt considerate cele mai bune locuri de studiu. În orice caz, mulți părinți cred asta. În final, copilul va dobândi nu numai cunoștințe, ci va primi și un sens în viața lui. La Universitatea Politehnică București copilul tău poate alege una dintre facultățile de profil cum ar fi: 

 • Facultatea de Inginerie Electrică
 • Facultatea de Energetică
 • Facultatea de Automatică și Calculatoare
 • Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației
 • Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică,
 • Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică
 • Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice
 • Facultatea de Transporturi
 • Facultatea de Inginerie Aerospațială
 • Facultatea de Științe și Ingineria Materialelor
 • Facultatea de Chimie Aplicată și Ştiinţa Materialelor
 • Facultatea de Inginerie și Limbi Străine
 • Facultatea de Științe Aplicate
 • Facultatea de Inginerie Medicală
 • Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor. 

După cum se poate vedea, facultatea este un loc unde copilul poate stăpâni o mare varietate de specialități și va obține o educație în scurt timp. Pentru a intra la universitate, este necesar ca elevul să dea un examen de admitere și mulți elevi se gândesc din ce în ce mai mult să meargă la una dintre facultățile UPB.  Iar pentru a se pregăti, copilul trebuie să parcurgă foarte multe exerciții din culegeri admitere UPB. Fara acest pas, încercarea lui de admitere în învățământul universitar va fi, cel mai probabil, un eșec.

Proces educațional

În general, a merge la universitate, este similar cu a merge la școală. Însă procesul de învățare este foarte diferit. Va trebui să studiezi în același mod ca în orice instituție de învățământ – să mergi la cursuri conform unui program, să mergi la seminarii, să faci practică în laboratoare, companii și industrii, să mergi la sesiuni de mai multe ori pe an. La final, vei primi o diplomă nu pentru învățământul liceal, ci pentru învățământ superior. De asemenea, este posibil să fie necesar să mergi la universitate dimineața sau seara. De regulă, prima opțiune este mult mai frecventă. Dificultatea vine atunci când nu ai ales facultatea potrivită.  Înainte de a te înscrie la UPB ar trebui să știi care sunt pasiunile tale și ar trebui să ții cont de ele. După cum arată practica, este destul de dificil să mergi la o facultate pentru care nu ai nicio afinitate. Unii oameni cred că facultatea este ușoară. Acest lucru nu este în întregime adevărat. Practic, procesul de învățare în ansamblu nu diferă de cel școlar, dar la universitate există mai multe noțiuni, mai mult volum de învățare și sesiuni în fiecare semestru. De asemenea, practica este obligatorie.

Atunci când studiază la universitate, studenții fie câștigă bani în afara studiilor, fie nu lucrează deloc. Facultățile din cadrul UPB durează între 3 și 5 ani de studiu și acest lucru depinde de complexitatea domeniului ales. Dacă te întrebi de ce este obligatorie prezenta la orele de practică, ar trebui să știi că abia atunci, copilul va studia și va câștiga experiența de lucru, care de fapt îi lipsește. Practica este o componentă obligatorie a universității. Nu poți face o facultate fără practică.

Ce înveți în Universitatea Politehnică București?

Mulți studenți se gândesc la modul în care învață la facultate. Este dificil să găsești un loc de muncă fără o experiență profesională. Abilitățile practice sunt din ce în ce mai apreciate. Universitatea permite copilului să obțină abilitățile necesare unui loc de muncă ca debutant. Pe parcurs va câștiga experiența necesară. Destul de des în timpul facultății, studenții își caută un job și dacă este în domeniul în care învață, acest lucru îi va ajuta și vor putea să se angajeze imediat după facultate. Studenții sunt liberi să aleagă oricare dintre facultățile Universității Politehnice București. Pentru înscriere este obligatorie depunerea documentelor cerute și numai după sfârșitul clasei a XII-a.  Dar poți să te înscrii la facultate și după o perioadă mai îndelungată de la terminarea liceului, condiția fiind aceea de a avea o diploma de bacalaureat. 

Cum te duci la universitate? – Avantaje 

De fapt, mai întâi trebuie să depui niște documente pentru înscriere. Ei bine, procedura de înscriere nu este atât de grea, însă va trebui să dai niște examene destul de serioase și conform examenului, poți intra la una dintre facultățile alese, în funcție de punctajul acumulat.  

În general, se subliniază că este dificil să studiezi în universitate, în special în facultățile tehnice. Educația de acolo este destul de grea. De asemenea, va fi dificil pentru cei care nu au o atracție spre specialitățile alese. Prin urmare, a intra la o universitate tehnică sub pretextul ”de a avea o facultate”, nu merită.

Beneficiile Universității Politehnice București sunt:

 • varietate de specialități;
 • experiență de muncă;
 • obținerea unei diplome de studii superioare ca specialist;
 • durata facultății;
 • asistență pentru angajare (nu peste tot, se întâmplă acest lucru);
 • posibilitatea admiterii la masterat imediat după diploma de licență.

În orice caz, acum este clar cum învață elevii la UPB. Unde anume să aplice copilul tău, depinde de fiecare copil și trebuie decidă pentru sine. Dacă are abilități într-o anumită specialitate, se poate înscrie la acea specialitate. De asemenea, nu ar trebui să fii împotriva deciziei copilului tău, dacă a ales o facultate care ție ți s-ar părea a fi nepotrivită. Doar el poate decide care va fi viitorul său. Tu ca părinte nu ar trebui să fii împotriva pasiunilor lui, ci să-l încurajezi și doar așa, va avea succes și reușite nu numai în anii de studenție, ci și în cariera pe care și-o va alege după terminarea facultății. Mai mult decât atât, nu este neapărat necesar ca un copil să fie minune, pentru a fi un student exemplar și harnic la UPB.  

Distribuie:

Lasă un răspuns