Cornise pentru un design interior fabulos

Cornisele reprezinta un element esential de decor. In general, ele sunt asezate pe orizontala, sub plafon sau deasupra ferestrelor. Aceste elemente de decor asigura aspectul estetic si valoarea unei camere. Cornisele pot fi confectionate din diverse materiale, insa printre cele mai utilizate cornise sunt cele din polistiren extrudat. In general, cornisele sunt folosite pentru a crea un design interior potrivit locuintei tale. Pentru inspiratie, poti sa folosesti cateva idei de design by Fabricadeprofile.ro.

Cornise pentru un design interior fabulos

Cornise pentru un design interior fabulos

Utilizari ale corniselor

Cornisele sunt de diverse tipuri si se instaleaza in diferite locuri, atat in interiorul locuintei, cat si in afara ei. Cornisele de interior sunt amplasate pe pereti si ajuta la luminarea camerei, intrucat lumina este reflectata in zonele umbrite. De asemenea, pot da impresia ca o camera este mai mare, prin atragerea privirii in sus.

Alaturi de scopul decorativ al corniselor, acestea sunt uneori folosite pentru utilitatea lor. Uneori, pot fi folosite cornise pentru a ascunde privirilor crapaturile aparute de-a lungul imbinarii dintre pereti si tavan.

Iata cateva dintre cele mai comune locuri in care sunt instalate cornisele.

Tavan

Se pot instala cornise la imbinarea dintre tavan si perete. Aceste cornise sunt vopsite de obicei in aceeasi culoare ca si tavanul, nu in aceeasi culoare ca si peretele. Cornisele pentru tavan sunt relativ simple. Ele sunt utilizate in scop decorativ.

Ferestre

Scopul corniselor folosite pe langa ferestre este de a ascunde feroneria necesara pentru perdele si draperii. In general, cornisele folosite pentru ferestre sunt confectionate din lemn, dar pot fi confectionate si din alte materiale. Uneori, cornisele utilizate in preajma ferestrelor sunt imbracate in material, pentru a fi in ton cu tapiteria camerei. Daca iti doresti sa nu iasa in evidenta, atunci poti sa o acoperi cu tapet.

Exterior

Cornisele sunt aplicate in exteriorul cladirii pentru a o proteja de ploaie. Acestea pot fi instalate in diverse forme si modele. Pentru inspiratie in acest sens, poti cauta idei de design by Fabricadeprofile.ro, unde vei gasi diverse sfaturi pentru instalarea corniselor. Spre deosebire de cornisele folosite in interior, care au rol decorativ, cele folosite in exterior sunt in general utilizate pentru utilitatea lor.

Cornise personalizate

Cornisele pot fi personalizate, pentru a se potrivi stilului si designului pe care doresti sa il obtii. Poti modifica dimensiunile modelului pentru a se potrivi cerintelor tale. De asemenea, poti personaliza cornisele pentru a se potrivi cu alte elemente de decor, precum tapetul sau diversele materiale.

De unde sa iei cornise?

Cornisele sunt ideale pentru a obtine un aspect fabulos al locuintei tale. Inainte de a lua cornisele si a le instala, asigura-te ca stii exact ce model iti doresti si ce asteptari ai de la rezultatul final. Daca nu ai o idee proprie, poti oricand sa cauti idei sau chiar sa discuti cu furnizorii de cornise, pentru a te ajuta.

Pentru cornise din polistiren extrudat poti apela cu incredere la http://www.fabricadeprofile.ro/produse-interior/baghete-de-colt. Aici vei gasi o diversitate de modele, potrivite pentru locuinta ta. Vei putea alege dintre diverse categorii de elemente din polistiren extrudat, printre care baghete de colt, cornise masca galerie, panouri decorative 3D si multe altele.

Distribuie:

Lasă un răspuns