Cum alegi adidasii pentru alergat

Chiar daca marea majoritate a pantofilor sport pot parea confortabili cand ii probezi in magazin, adevarul este ca dupa ce alergi cativa kilometri pe un drum accidentat, sau in orice oras din Romania, s-ar putea sa realizezi ca nu ai facut tocmai alegerea potrivita.

Unde alergi?

Adidasii de alergat pentru strada sunt creati pentru a te ajuta sa alergi in conditii optime pe asfalt sau ciment, foarte putin accidentat. Sunt usori si flexibili, capabili sa stabilizeze miscarile picioarelor la impactul cu suprafete egale, dar dure.

Mai exista un tip de adidasi care sunt utili daca alergi in zone accidentate si foarte accidentate, acestia ofera stabilitate, suport si protectie pentru picior.

Cunoaste-ti picioarele

Marimea pantofului sport trebuie sa fie cea potrivita, totusi daca ai un picior mai mare ti-as recomanda sa optezi pentru o marime mai mare sau daca ai posibilitatea, sa-i faci pe comanda.

Forma piciorului influenteaza modul in care alergi si trebuie sa tii cont de acest detaliu cand vrei sa cumperi o pereche de adidasi. Mai jos ai cele trei forme ale piciorului.

Forma piciorului

Cum alergi?

Cu  cat alergi mai mult cu atat vei descoperi mai multe lucruri despre corpul tau, eu am realizat ca un picior are o mica deformatie care apare doar in timpul alergarii, de obicei cand incep sa obosesc, a trebuit sa-mi schimb adidasii cu unii mai usori.

cum alergi

Imaginea de mai sus prezinta cele patru tipuri de miscari pe care le poate avea piciorul tau in timpul alergarii, iti poti da seama si dupa locul unde se tocesc adidasii.

Prima imagine prezinta miscarea normala a piciorului, daca te incadrezi aici atunci ai nevoie de o pereche de adidasi care sa aiba partea din spate un pic peste calcai pentru a asigura stabilitate, in rest nu ai nevoie de ceva special.

Ce-a de-a doua imagine prezinta o miscare ce apare la marea majoritate a persoanelor care alearga, este o problema destul de grava care poate provoca dureri de genunchi si accidentari. Ai nevoie de pantofi sport care sa iti asigure stabilitate si sa iti controleze miscarea.

Calcarea spre exteriorul piciorului, asa cum este prezentata in imaginea numarul trei, apare la foarte putine persoane, dar acestia ar trebuie sa aiba pantofi confortabili si flexibili, care sa compenseze cu impactul incorect  din timpul alergarii.

Vezi mai jos cum trebuie sa legi sireturile in functie de piciorul tau

  1. Probleme cu degetele
  2. Calcaiul aluneca sau iese din adidas
  3. Picior plat, arcada este foarte ingusta sau inexistenta

 legarea siretului

 Sursa imagini: www.rei.com

Distribuie:

Lasă un răspuns