Cum au grijă părinții de somnul copiilor?

Părinții fac totul pentru siguranta copiilor încă de la nașterea acestora. În primele luni de viață, bebelușul se confruntă cu stări de neliniște create de necunoscut, de lumea care-l înconjoară. Mulți părinți poate nu înțeleg ceea ce spun psihologii, că tot ce este în jurul unui bebeluș îi poate crea o stare de neliniște. Acest lucru se datorează faptului că totul este nou pentru el. Treptat el se obișnuiește cu toate, descoperă încet lumea din jur. Însă, până atunci are reacții dificile care constau în plânsete, indispoziție, scâncete.

Unii bebeluși dorm foarte puțin și din această cauză părinții devin epuizați. Părinții nu mai știu ce să facă ca să-l adoarmă și pentru aceasta fac tot ce este posibil sau chiar imposibil. De multe ori, micuțul se dovedește a fi foarte încăpățânat să stea treaz, să vadă tot ce se petrece în jurul lui.

somnul copiilor

Cum au grijă părinții de somnul copiilor?

Aceștia vor face în așa fel încât sa asigure siguranța copiilor, fiindu-le alături în orice moment. Bebelușul trebuie să simtă căldura mamei, prezența tatălui, pentru că doar așa se poate calma.

În primele luni bebelușul poate dormi cu ambii părinți. La început el poate dormi într-un sac de dormit pentru bebeluși care este un element important în trusoul acestuia. Bebelușul trebuie să se simtă confortabil în sacul de dormit. Pentru a avea un somn liniștit, nu trebuie să aibă în jurul lui jucării moi sau alte lucruri care să-l incomodeze.

Mare atenție la ce sac de dormit alegi, este important ca acesta să nu provoace supraîncălzirea bebelușului. În plus, este posibil ca în sacul de dormit bebelușul să aibă mișcările restricționate. Acest lucru este incomod pentru el mai ales dacă este mai activ și va vrea să se miște. Astfel de probleme, dacă apar, cu siguranță îl vor face pe micuț să scâncească sau să plângă.

confortul in timpul somnului copiilor

Lenjeria de pat

O soluție bună pentru părinți este să opteze pe o lenjerie de pat pentru bebeluși. Oricum aceasta trebuie cumpărată la un moment dat, când acesta va mai crește un pic. Dacă a venit deja timpul să achiziționezi un astfel de articol, poți alege un model din lenjeriile de pat CumpărăMisim care sunt pentru bebeluși și care sunt din materiale de calitate înaltă. Astfel de lenjerii de pat pentru bebeluși sunt din materiale naturale, bumbac 100% și au prețuri accesibile pentru oricine.

Lenjeria de pat se alege la dimensiunea potrivită și în funcție de înălțimea copilului și dimensiunile patului copiilor. În mod normal lenjeria trebuie să aibă următoarele dimensiuni: cearșaful de pat poate fi de 120 x 150 cm, perna pentru pat va fi de 35 x 45 cm, cearșaful pentru pilotă ar trebui să aibă 100 x 150 cm.

patutul copiilor

Alte criterii de alegere a lenjeriei de pat sunt:

  • Lenjeria de pat trebuie să aibă un design amuzant, culori frumoase, imprimeuri cu personaje din desene animate.
  • Materialul din care este realizată lenjeria de pat trebuie să fie din bumbac 100%, sau din bumbac satinat. Este important ca materialul să nu provoace alergii pe pielea fină și delicată a copilului, deci să nu aibă un imprimeu realizat cu substanțe chimice dăunătoare. Vopseaua pentru realizarea imprimeului trebuie să fie necancerigenă și antialergică.
  • Produsul trebuie să fie bine confecționat, cusăturile să fie rezistente, cu pași mărunți, iar ața să fie în ton cu materialul.
  • Greutatea lenjeriei de pat trebuie să fie mică, să nu depășească 1,5 kg.
  • Lenjeria de pat este bine să fie modernă, să se potrivească cu fiecare sezon.
  • Prețul ei să fie accesibil pentru orice familie.

Lenjeria de pat trebuie să fie întotdeauna de calitate foarte bună pentru că ea joacă un rol decisiv pentru somnul bun și odihnitor al copilului.

Distribuie:

Lasă un răspuns