Descoperă cum să împaci cariera cu familia

Carieră sau familie?
Carieră sau familie?

Tot mai multe femei sunt nevoite să se împartă între un job full-time și familie. Deși pare un lucru greu de realizat, există câteva lucruri care îți vor arăta cum să împaci cariera cu familia. În primul rând, ca să reușești acest lucru, care pare aproape imposibil, trebuie să fii organizată.

Renunță la sentimentul de vină

Majoritatea mamelor sunt atacate de profunde sentimente de vină, atunci când renunță la a se dedica în totalitate familiei, în favoarea carierei. Ei bine, în loc să te gândești cum ți-ai lăsat copiii la grădiniță, creșă, sau cu o bonă, încearcă să vezi care sunt beneficiile pe care job-ul tău le are asupra familiei. Gândește-te cum, datorită job-ului, îți permiți să le oferi copiilor tăi diverse lucruri.

Asigură-te că le găsești copiilor tăi cea mai bună variantă de îngrijire

Fie că îți dorești o bonă pentru copiii tăi, sau că te gândești să îi duci la creșă sau grădiniță, asigură-te că alegi cea mai sigură și mai bună variantă. Interesează-te în legătură cu ceea ce îți dorești și caută cele mai bune recomandări în domeniu. Asigură-te că știi exact care sunt cerințele tale și găsește locul sau persoana care le poate îndeplini.

Fă-ți diminețile mai ușoare

Cu toții știm că trezitul devreme este suficient de dificil. Așadar este recomandat să te asiguri că pregătești de seara tot ce se poate. Astfel, nu va trebui să te agiți prea mult de dimineață, alegând hainele potrivite, pregătind geanta pentru lucru sau ghiozdanele copiilor, sau căutându-ți cheile. Dacă este nevoie, fă-ți o listă cu ceea ce ai de pregătit și asigură-te că o urmezi.

Ține un calendar al familiei

În orice familie există priorități. Cunoaște-le pe ale tale și fă un calendar cu ele, astfel încât să te ajute să faci tot ceea ce este necesar. Notează datele de scadență ale facturilor, diversele evenimente ale membrilor familiei, cursurile extra-școlare la care iau parte copiii tăi și altele asemenea. Poți, de exemplu, să revizuiești calendarul în fiecare duminică, pentru a fi pregătiți cu toții pentru săptămâna care urmează.

Păstrează legătura cu familia pe parcursul zilei

Chiar dacă sunteți nevoiți să petreceți o mare parte din zi separați, acest lucru nu înseamnă că nu puteți ține legătura. În timpul pauzelor, sună-ți partenerul și copiii. De asemenea, le poți arăta copiilor că ești întotdeauna alături de ei, oferindu-le un obiect care să le amintească de tine și pe care îl pot lua cu ei oriunde.

Evită lucrurile care te distrag și te determină să pierzi vremea

Poți să îți verifici căsuța de email și să dai telefoane în timp ce copiii tăi dorm. De asemenea, renunță la televizor, pentru a-ți petrece timp de calitate cu partenerul și cu copiii. Evită să faci mai multe activități în timp ce stai cu copiii, acordându-le lor toată atenția. Iar când ești la muncă, evită să pierzi timpul, pentru că orice activitate de acest gen îți va scădea productivitatea.

Cum să împaci cariera cu familia

Deși poate ți se pare dificil să împaci cariera cu familia, acest lucru este posibil. Învață să te concentrezi atât asupra carierei, cât și asupra familiei, atunci când este momentul potrivit. Astfel vei descoperi cum să împaci cariera cu familia. Concentrează-te asupra job-ului în timpul orelor de muncă și asupra familiei în timpul liber.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *