Cele mai interesante joburi care pot fi facute de catre mamici, direct de acasa

Venirea unui copil pe lume inseamna o schimbare uriasa pentru parinti. Mamele sunt cele care trec prin cea mai mare schimbare, in conditiile in care trebuie sa isi focuseze o buna parte din timp celui mic. Daca in trecut orice mama care nastea era fortata de imprejurari sa renunte pentru o perioada la locul de munca, astazi exista o multime de variante prin care meseria de mama sa mearga in paralel cu meseria dezvoltata de-a lungul anilor.

Este adevarat ca nu vei mai putea sa iti cauti locuri de munca in strainatate si nu vei mai putea fi foarte activa, insa te vei putea bucura de o multime de activitati pe care le poti face in confortul propriei case.

Care sunt joburile pe care le poate face orice mama de acasa?

  1. Web designer sau programator IT. Este unul dintre cele mai cautate locuri de munca din intreaga lume si partea cu adevarat buna este ca poate fi practicat de acasa. De regula, programatorii sunt barbati, insa sunt din ce in ce mai multe femei care se orienteaza spre aceasta meserie. Nu trebuie sa lucrezi full time, insa daca reusesti sa o faci macar 3-4 ore pe zi, poti sa generezi un venit cel putin decent.
  2. Consultant SEO. In ultimii ani, optimizarea pentru motoarele de cautare a devenit din ce in ce mai cautata. Orice administrator de site isi doreste sa ajunga cat mai sus in cautarile Google, iar un consultant SEO il poate ajuta sa faca acest lucru. Acest lucru presupune studiu, este cat se poate de adevarat, insa rezultatele obtinute pot fi excelente.
  3. Vlogger. Multe mame si-au facut un vlog. Poti sa iti faci un vlog care sa vorbeasca tocmai despre meseria de mamica si sa le ajute pe alte mamici sa treaca mai usor peste perioada cea mai grea: cea in care copilul are 1-2 ani.
  4. Prestarea diverselor activitati hand made. Daca ideea de a lucra in fata calculatorului nu te incanta, poti sa incerci sa faci diverse lucruri hand made. Bijuterii, cosmetice, accesorii si imbracaminte, toate pot fi facute in confortul propriei case iar rezultatele pot fi excelente. Din ce in ce mai multi oameni cauta lucruri hand made si cu siguranta veniturile pe care le vei avea, mai ales dupa ce capeti experienta, vor fi substantiale.

Ideea principala este simpla: a fi mama nu inseamna a renunta la visul de a fi independenta financiar. Poti face o multime de lucruri atunci cand cel mic doarme. Totul este sa vrei si sa muncesti pentru asta.

 

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *