Cum sa iti ajuti copilul sa treaca peste divort?

Desi personal sunt o persoana foarte familista si cel putin la momentul actual nu ma pot imagina divortata, dar cred ca sunt momente in care pentru un cuplu cu copii, divortul este cea mai bina solutie. Consider ca pentru un copil este mai bine sa traiasca intr-un mediu poate uniparental, dar in armonie, decat cu doi parinti alaturi care se cearta non-stop. Totusi decizia unui divort are un impact mai mare asupra copilului decat asupra noastra ca si adulti asa ca este esential sa ne concentram atentia asupra lui si sa il ajutam sa treaca peste eveniment. Mai jos gasiti cateva sfaturi care poate va vor fi utile.

  • Spuneti-le adevarul. Copii ar trebui sa stie care este realitatea, si anume ca divortati. Totusi incercati sa nu il ametiti cu motive prea complicate, un simplu “nu ne mai intelegem” va fi de ajuns;
  •  Spuneti-i ca ii iubiti, pentru ca de cele mai multe ori el are impresia ca el este cel vinovat de aceasta despartire, si are nevoie sa stie ca ambii pariti sunt acolo pentru el.
  • Incercati sa ii explicati schimbarile care vor avea loc in viata lor, si sa il obisnuiti din timp cu ideea.
  • Nu dati vina unul pe altul. Copilul are nevoie de ambii parinti in viata lui, si ar trebui sa incercati sa pastrati macar aparenta unei prietenii de dragul lui.
  • Fiti rabdatori. Este o schimbare mare pentru el, si are nevoie de timp pentru a se adapta la noua viata. Incercati sa il ascultati, sa il intelegeti si evident sa fiti alaturi de el.

Este foarte greu pentru un copil sa inteleaga si sa treaca peste o astfel de situatie indiferent de varsta, si cred ca cel mai important este ca parinti, chiar daca sunt separati sa faca parte impreuna din noua viata a celui mic.

Distribuie:

Lasă un răspuns