Cum sa pastrezi mancarea proaspata pentru mai mult timp in frigider.

Te-ai plictisit sa tot cumperi de mancare doar pentru a o arunca pentru ca s-a stricat inainte de a apuca sa o mananci? Iata mai jos cateva sfaturi care te vor ajuta sa nu mai arunci banii pe fereastra cand vine vorba de alimentele voastre.

  • Fructele si legumele ar trebui pastrate in recipiente separate pentru ca unele  dintre ele pot elimina gaze care determina ca altele sa se strice mai devreme decat ar trebui. Va mai recomand sa mai puneti un servet de hartie pe fundul recipentului in care le pastrati pentru a absorbi umezeala;
  • Nu tineti produsele lactate pe usa frigiderului deoarece diferentele de temperatura cauzate de inchiderea si deschiderea usii pot determina alterarea lor. Dupa deschiderea ambalajului de la branza pastrati-o in pungi de plastic.
  • Pastrati mereu carnea in ambalajul original si nu o puneti in frigider peste alte produse. Daca vreti sa pastrati carnea nealterata pentru mai mult timp, puneti-o in congelator.
  • Pentru a putea fi pastrate cat mai mult timp, ouale la fel ca si produsele lactate ar trebui pastrate pe rafturile din frigider si nu pe usa acestuia.
  • Verdeata ar trebui pastrata intr-un vas cu apa pe usa frigiderului unde temperatura este mai ridicata. Apa ar trebui schimbata odata la 1-2 zile si intodeauna acoperiti varfurile ierburilor cu o punga de plastic.
  • Resturile pastrati-le in frigider in caserole acoperite din plastic sau sticla. Este bine sa le separati in cantitati mai mici pentru a se raci mai repede.

Toate aceste sfaturi m-au ajutat sa arunc mai putina mancare, un lucru extraordinar atat pentru buzunarul meu cat si pentru mediul inconjurator. Daca nu ma credeti este suficient sa incercati sa faceti lucrurile de mai sus timp de o saptamana si in mod cert va veti convinge.

Distribuie:

Lasă un răspuns