Daca incepi din timp, iti poti invata copilul sa invete engleza ca un nativ

Engleza devine destul de repede o limba universala. In marile companii, in parlamentul European si in foarte multe institutii internationale se vorbeste engleza, ca limba de baza. Cu siguranta, viitorul celor care sunt astazi copii este in engleza. Limba engleza pentru copii  este obligatorie si este prezenta inca de la gradinita in programa de invatamant. Este suficient insa?

Multi spun ca nu! Daca vrei sa ii dai un start perfect celui mic, trebuie sa il ajuti sa invete engleza ca un nativ. Asta inseamna ca trebuie sa aiba :

  • O gramatica perfecta;
  • Accent englezesc;
  • Cursivitate in vorbire.

Daca este destul de usor sa inveti engleza la nivel conversational, insusirea limbii in mod nativ este o misiune foarte grea. Pentru copii insa, este simplu. Acestia pot invata engleza ca pe o alta limba nativa si pot ajunge sa gandeasca direct in aceasta.

Ce trebuie sa faci pentru a-i oferi copilului o educatie in acest sens, fara sa il fortezi?

  1. Trimite-l la scoli in engleza, la activitati in engleza si la tabere in engleza. Daca este suficient de mare, poate participa la o multime de evenimente care mai de care mai interesante, care se desfasoara in engleza. La Native English School, spre exemplu, in fiecare zi sunt facute tot felul de activitati in engleza, cu profesori nativi;
  2. Invata-l cantece si poezii. In paralel cu cantecele si poeziile in limba romana, copilul poate invata si in engleza. Sunt atat de multe optiuni pe care le ai la indemana, incat nu iti va fi deloc greu sa gasesti cantecelele care sa il incante de-a dreptul pe prichindel;
  3. Adapteaza-te varstei! Nu trebuie sa iti fortezi copilul cu exercitii complexe. Este suficient sa il faci sa invete culori, cuvinte noi si povesti, fara niciun fel de presiune;
  4. Incurajeaza-l sa vorbeasca! Un pas important pentru invatarea limbii engleze ca un nativ este comunicarea. Invata-l pe cel mic sa vorbeasca cat mai mult si cat mai des. Poti vorbi tu cu el sau il poti incuraja sa vorbeasca cu profesorii si cu colegii.

Nu inseamna ca trebuie sa neglijezi limba romana atunci cand ii induci copilului placerea pentru engleza, ci pur si simplu ca ii creezi un punct de pornire pentru a sti doua limbi la perfectie. Acest lucru il va ajuta extrem de mult atunci cand va deveni adult si il va face sa fie mult mai usor integrat in societate.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns