De ce sa nu luati copiii la cumparaturi atunci cand sunt mici

mama-la-cumparaturi

Mamele casnice, in primii ani de viata a celor mici, nu mai stiu cum sa se imparta intre ingrijirea copilului, indeplinirea treburilor casnice, toaletarea proprie si uneori chiar si o cariera care nu trebuie lasata in paragina, avand in vedere ca anii de maternitate nu se prelungesc la nesfarsit. Pentru asta, femeile combina utilul cu placutul si deseori duc cu dansele copiii mici la shopping, in speranta ca multitudinea de articole din magazine le vor fura ochii celor mici si ii vor tine ocupat.

Odata ajunsi in magazine, nu veti putea avea concentrarea necesara pentru a va dedica in totalitate nevoilor copilului. Tocmai pentru a nu-l neglija, incetati sa il mai carati dupa dvs., caci el nu intelege ca o casa trebuie aprovizionata, cel mic resimtind doar nevoia lui acuta de tandreturi familiare, cu care a fost obisnuit de acasa.

Vanzatoarele nu sunt obligate sa suporte razgaielile copiilor, asa ca nu le ingreunati munca. Nu e usor sa lucrezi cu oamenii, iar cand clientii aduc cu ei la pachet si niste mici urlatoare, nervii in special ai caseritelor sunt intinsi la maxim, ceea ce creste riscul de greseli la incasare, noua ocazie datorita careia ar trebui sa stati si mai mult in magazin decat ati fi preconizat.

Pregatiti-va totodata sa platiti eventualele pagube pe care micutul dvs. le-ar face in magazine. Nu puteti tot timpul sa il tineti intr-o lesa imaginara, mai ales ca cel mic este si rapid si s-ar putea strecura rapid chiar si printre bratele vigilente ale mamei.

Lista de cumparaturi s-ar putea lungi atunci cand pruncul dvs. ar descoperi noi jucarii pe care nu le are acasa si de care mai mult ca sigur nici nu are nevoie, in conditiile in care deja aveti experienta in domeniul noilor achizitii de care se plictiseste de indata ce treceti cu ele de casa de marcat.

Stim ca va considerati o Super Mama, dar luati lucrurile treptat, cand stati cu copilul, dedicati-va in totalitate lui, cand trebaluiti prin casa, aveti grija ca cel mic sa nu va stea in cale si sa nu umble la articolele chimice de curatat prin casa, caci cu siguranta nu va doriti o vizita in camera de urgente a spitalului.

Retineti un lucru foarte important: Nimeni nu pretinde mai mult de la dvs. decat puteti ! Nu trebuie sa va inhamati la sarcini pe care nu le puteti duce cu brio la bun sfarsit, mai ales atunci cand aveti copii mici, care sunt foarte epuizanti. Da, aveti de lucru si prin casa si trebuie sa faceti si aprovizionare, dar nu uitati ca puteti ceda din sarcinile zilnice si celor apropiati, cum ar fi partenerul de viata, mama sau chiar soacra. Ei va vor ajuta bucurosi si in felul acesta veti castiga timp, energie si va veti doza optimismul si starea de bine pentru atunci cand copilul le va solicita de la dvs.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *