Decoupage

decoupage umeraseIntr-o lume in care toata lumea este stresata si intr-o continua fuga dupa bani, recunoastere si viata sociala de multe ori uitam sa ne oprim o clipa si sa ne oferim un moment si noua, sufletului nostru. Pentru a putea rezista in acest haos care este lumea din ziua de azi, aceste moment sunt din punctul meu de vedere esentiale. Poate cel mai bun mod de a realiza acest lucru este prin a avea un hobby, iar in acest articol as vrea sa va vorbesc despre hobby-ul meu : decoupage-ul.
Ce este decoupage-ul? Dupa “definitia de dictionar”, decoupage-ul este arta sau procesul prin care se decoreaza o suprafata sau un obiect cu forme sau bucati din hartie, servetele sau ziare. Este o activitate care lasa frau liber imaginatiei, putand practic sa folositi ca si material de lucru aproape orice. Totusi printre cele mai populare materiale folosite ca si baze se numara: lemul sau ceramica iar ca si materiale pentru decorat: hartia de orez sau servetelele.
masa decorata decoupage  Ca orice arta poate deveni foarte complicata si se pot folosi diverse tehnici pentru a da o patina de vechi obiectelor decorate sau alte efecte, dar cel mai bine este sa incepem cu inceputul, iar daca vi se pare interesant puteti incerca si ceva mai dificil.
Pentru inceput puteti folosi orice obiect din casa de care v-ati plictisit sau care vi se pare ca si-a pierdut din farmec ca de exemplu: un ghiveci, un tocator, o caseta de bijuteri, etc.. Pentru a decora e suficient sa aveti un servetel de bucatarie cu model. Veti decupa modelul si mai departe va folositi imaginatia pentru a crea o imagine ca sa va placa. Urmatorul pas este lipitul modelului pe obiect. Acest lucru se face cu un lipici special pe care il gasiti in magazinele de arta la un pret moderat chiar mic din punctul meu de vedere. Dupa ce aveti toate obiectele necesare, asezati doar stratul de deasupra al servetelului pe obiectul de decorat si cu un penson aplicati cu generozitate lipiciul. Lasati sa se usuce si bucurati-va de rezultatul obtinut!

Distribuie:

Lasă un răspuns