Diferenta dintre drenajul limfatic si masajul anticelulitic

Drenajul limfatic si masajul anticelulitic sunt metode de modelare corporala des utilizate, care sunt insa mai mereu confundate. Pentru cei care stiu, acest fapt este destul de surprinzator, avand in vedere ca exista putine similitudini intre ele. De fapt, cele doua tratamente sunt fundamental diferite in abordarea lor si in tipurile de beneficii pe care le ofera.

Iata o descriere scurta a ambelor pentru a te ajuta sa decizi care dintre acestea se potriveste nevoilor tale.

Ce face drenajul limfatic?

Drenajul limfatic este o tehnica ce muta limfa, lichidul resonsabil pentru combaterea bacteriilor si a infectiilor din organism, catre ganglionii limfatici. Ganglionii filtreaza apoi limfa si expulseaza toxinele.

Procesul incurajeaza, de asemenea, organismul sa produca mai multa limfa, consolidand sistemul imunitar si capacitatea corpului de a combate infectiile. Tehnica utilizeaza o presiune usoara, deci este, de asemenea, o modalitate excelenta de relaxare.

Ce face un masaj anticelulitic?

Tratamentele anticelulitice nu au aceeasi atingere usoara ca drenajul limfatic. Acest lucru se datoreaza faptului ca esteticienii lucreaza pentru a stimula fluxul de sange pentru a combate retentia de apa si aspectul inestetic ca de portocala al pielii. Acestea ajuta asadar la indepartarea celulitei, dar si la subtierea siluetei, fiind considerate metode mai bune de modelare corporala.

Cum se efectueaza un masaj anticelulitic?

Trebuie remarcat faptul ca exista trei tipuri de celulita:

  • celulita pe baza de apa – este cea mai comuna forma de celulita si este cauzata de o circulatie deficitara, de sedentarism si de un consum prea mic de apa;

  • celulita pe baza de grasime – este compusa din celule adipoase;

  • celulita combinata – compusa dintr-un amestec de celule care retin apa si celule de grasime.

Pentru a trata toate tipurile de celulita, esteticienii folosesc o mare varietate de tehnici, inclusiv miscari circulare, lovire si framantare. Rularea pielii este o alta tehnica des folosita, aceasta reprezentand ciupirea si rularea pielii pentru a stimula indepartarea fluidelor.

In ultimii ani, insa, esteticienii au inceput sa foloseasca tehnici mult mai eficiente, ce folosesc tehnologie inovatoare pentru indepartarea celulitei. Una dintre acestea este tehnica LPG Alliance, o metoda de endermologie care combina o clapeta motorizata si rola cu aspiratie secventiala, care lucreaza impreuna pentru a stimula si mobiliza in totalitate tesutul tratat.

Distribuie:

Lasă un răspuns