Dotari si accesorii pentru espressorul de cafea

Dotari si accesorii pentru espressorul de cafea

Espressorul de cafea este unul dintre principalele electrocasnice de bucatarie care trebuie sa existe in casa oricui. Diversitatea de modele ar putea sa te copleseasca, astfel ca este important sa stii ce model sa alegi, in functie de necesitatile tale. Pe langa diversele tipuri de espressor de cafea, exista si modele care difera in functie de dotari. In plus, trebuie sa acorzi atentie deosebita accesoriilor necesare pentru espressorul de cafea.

Alege espressorul de cafea in functie de dotari

Vaporizator25

In cazul in care extragerea cafelei necesita apa fierbinte la o temperatura de 88-92 de grade Celsius, pentru laptele necesar pentru latte sau cappuccino este nevoie de 105 grade. Astfel, laptele va deveni spumos. Majoritatea modelelor semiautomate si automate sunt prevazute cu un vaporizator. Acesta este de asemenea disponibil in cazul unor modele electrice cu abur.

Boiler

Sunt foarte putine modelede espressor care au un singur boiler. Cea mai obisnuita solutie este espressorul de cafea cu boiler unic cu dubla utilizare. Acest espressor va prepara cafeaua, insa pentru prepararea laptelui este necesara o incalzire suplimentara. Astfel, este prelungit timpul necesar pentru pregatirea unui latte sau cappuccino. Exista si diverse modele intermediare, care utilizeaza un boiler si un schimbator de caldura. Exista insa cateva modele, mai scumpe, care utilizeaza doua boilere, astfel ca pregatirea nu este prelungita.

Alimentare cu apa

Exista modele care trebuie alimentate cu apa manual si modele incorporabile, care se alimenteaza direct de la retea. In cazul in care optezi pentru un espressor incorporabil, trebuie sa fii atent la tipul de pompe folosite. Modelele rotative sunt mai silentioase decat cele cu rotor. Ambele modele sunt insa mai zgomotoase decat pompa cu piston din modelele standard.

Alimentare cu cafea

Exista modele cu rasnita inclusa, care trebuie alimentate cu cafea boabe, si modele care functioneaza cu cafea macinata. Exista si modele cu pastile, insa acestea va limiteaza posibilitatea de a alege sortimentele dorite. Unele modele cu pastile nu pot fi utilizate decat cu pastilele anumitui producator. In schimb, espressorul de cafea cu pastile este mai comod de utilizat si nu face mizerie.

Alte lucruri de luat in considerare

Atunci cand iti alegi espressorul de cafea, este esential sa tii cont si de alte detalii, precum capacitatea boilerului, numarul de cafele care pot fi facute, designul, ergonomia butoanelor, meniul si usurinta la dezasamblare si curatare.

Accesorii necesare pentru espressorul de cafea

  • Rasnita reprezinta o importanta deosebita pentru espressorul de cafea. Aparatul necesita o cafea macinata foarte fin, astfel ca este necesar sa ai o rasnita de calitate. Rasnitele clasice cu lame metalice plate nu sunt recomandate pentru espressorul de cafea, intrucat nu sunt capabile sa realizeze granulatia necesara. In plus, adeseori se incalzesc excesiv.
  • Presa este importanta, intrucat cafeaua trebuie presata bine pentru a deveni compacta. Unele aparate sunt prevazute cu o presa de slaba calitate. In acest caz, este recomandat sa o inlocuiesti cu una de calitate, pentru a obtine o cafea delicioasa.
  • Sita trebuie sa fie de calitate, prentu a calca si a permite tararea corecta a cafelei. Uneori, sitele oferite de producator sunt de calitate slaba, insa le poti inlocui cu site fabricate de producatori renumiti.
Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *