Drumetii pe munte – ce trebuie sa iei cu tine

Dat fiind ca vremea de afara a fost frumoasa, am reusit sa ma pot bucura de aceasta pasiune in acest an si m-am gandit sa o impartasesc cu voi, si de ce nu poate sa ne unim fortele intr-un fan club si sa o practicam impreuna. Despre ce pasiune este vorba? Despre drumetii!

Stiu ca sunt multe persoane pasionate in jurul meu de aceasta activitate, care pe mine personal ma incarca de energie si de buna dispozitie. Nimic nu este mai placut decat un weekend petrecut la munte, pe poteci si incojurata de natura si de tot ce este mai simplu in viata, asta fara a mai tine cont si de beneficiile pe care o astfel de pasiune le are asupra sanatatii.

Daca si pe voi va bate gandul sa strabateti carari de munte, sa stiti ca nu este tocmai o pasiune ieftina, iar investitia initiala daca vreti sa practicati acest sport poate fi destul de mare in functie de calitatea echipamentului cumparat. Totusi daca vreti doar sa testati drumetiile inainte de a lua o decizie in aceasta directie, consider ca nu este totusi necesar sa va cumparati lucruri prea scumpe, iar pe restul le puteti achizitiona in timp. Mai jos aveti echipamentul minim necesar pentru un incepator:

  • Incaltaminte adecvata. Incalmintea pentru drumetii difera in functie de anotimp si traseu. Cum pentru inceput v-as recomanda trasee mai usoare, nu este necesar sa va luati incaltaminte prea scumpa, dar sa fie potrivita pentru vreme umeda, pentru ca la munte vremea este foarte schimbatoare.
  • Rucsac eventual termoizolant, in care sa puteti sa puneti cateva de ale gurii si apa, pentru ca sigur veti dori sa faceti o oprire si sa va bucurati de priveliste la un picnic.
  • Ceva de pus pe cap si creme de protectie solara. Desi nu este la fel de cald ca la mare, sa stiti ca soarele are destula putere.

Am zis la inceput ca va voi face o lista cu minimul necesar, asta insemnand ca veti inopta la o cabana, daca vreti sa mergeti cu cortul, lucrurile si complica, dar poate voi reveni cu mai multe detalii despre acest aspect intr-un articol viitor.

Distribuie:

Lasă un răspuns