Cum sa te asiguri de o vacanta linistita

Dupa o perioada agitata si plina de stres, ce poate fi mai placut decat o vacanta? Mult asteptatul moment de relaxare si deconectare de la grijile zilnice poate fi insa stresant. Spun acest lucru pentru ca in cele mai multe cazuri vacanta inseamna calatorie, locuri noi de vizitat si multi factori de luat în calcul.

O plimbare alaturi de un copil se poate transforma intr-o adevarata peripetie. Ei bine, multiplica acest lucru cu 4 si vei intelege de ce a trebuit sa ma asigur de un concediu foarte bine organizat.

Fiind o familie numeroasa, a trebuit sa ma gandesc la foarte multe detalii. Asadar, voi face o lista scurta de pasi ce mi-au asigurat o vacanta linistita si placuta, alaturi de sotul meu si cei 4 copii.

  1. Perioada

Cel mai important aspect al unei vacante este perioada. In functie de aceasta se pot face cele mai potrivite alegeri. Diferitele zone vin cu momente favorabile de a le vizita. Fie se organizeaza diferite evenimente, fie sunt mai accesibile sau pur și simplu sunt de sezon.

Vacanta fiind in august, copiii au fost liberi, prin urmare am ales sa ne bucuram timp de o saptamana de splendoarea oferita de zona Ardealului și de drumul pe Transfăgărășan.

  1. Traseul

Pentru a putea sti cat mai multe detalii cu privire la vacanta va trebui sa faci un plan de calatorie. Traseul trebuie stabilit cu atentie. El trebuie sa fie cat mai eficient din punct de vedere al distantei parcurse. Sa nu ne abatam si sa nu ne invartim in cerc.

Plecand din Bucuresti, am traversat Transfagarasanul si prima oprire a fost la Sibiu. Urma apoi o lunga calatorie spre Alba Iulia, Turda, Cluj Napoca, Sapanta si revenind în sud spre Sighisoara si Brașov.

Biserica_Neagra,_Brasov,_Romania

Obiectivele trebuie sa fie bine alese, sa se stie orarul lor, preturile de intrare la diferite obiective si durata de vizitare. Din traseul nostru nu putea sa lipseasca Muzeul Brukenthal, Salina de la Turda, Cimitirul Vesel, Cetatea Sighisoarei, Biserica Neagra sau Cetatea Rasnov. Pentru fiecare din aceste obiective stiam cand vom ajunge, cat va costa si aproximativ cat va dura vizita. Toate aceste detalii te vor ajuta sa te bucuri cat mai eficient de timpul vacantei si sa nu ai surpriza ca vei rata ceva.

  1. Vremea

Ca sa te poti asigura de cele mai bune conditii de drum va trebui sa urmaresti cu atentie prognoza pentru locurile in care urmeaza sa ajungi si perioada respectiva. Din acest punct de vedere pot spune ca nu au fost deloc probleme. Pe toata durata calatoriei, soarele nu a lipsit si norii ofereau doar o umbra de bun augur.

Fiind insa cu ai mei copii, a trebuit sa iau toate masurile de precautie si sa iau pelerine, umbrele, haine mai groase sau impermeabile. Intr-o vacanta trebuie sa fii pregatit pentru diverse situatii neprevazute, iar celor mici trebuie sa le fie asigurate toate conditiile.

Salina_Turda_(panorama),_Cluj,_RO

  1. Mijlocul de transport

Modul de deplasare este o alegere foarte importanta. Pentru destinatiile pe care le aveam în plan, masina era pe departe cea mai potrivita alegere. Daca nu aveti un autovehicul personal va recomand sa inchiriati, asa cum am facut si eu. Datorita profesionalismului cu care am fost tratata si a confortului oferit de masina, recomand www.rino-rent-a-car.ro.

Te poti bucura astfel de o experienta de neuitat, poti opri oriunde iti doresti si iti poti organiza timpul cat mai eficient.

  1. Cazarea

Un aspect foarte important pe care trebuie sa ne axam in cadrul unei vacante este cazarea. Locurile în care innoptam trebuie sa ne asigure odihna, sa corespunda cerintelor de igiena, sa fie in apropierea obiectivelor urmarite si sa renteze din punct de vedere financiar.

Pentru cate persoane am fost, cea mai buna alegere mi s-a parut sa inchiriez un apartament in fiecare oras mare prin care treceam, respectiv: Sibiu, Cluj Napoca si Brașov. M-am asigurat astfel de suficient spațiu si un cost mai mic decat cel al unui hotel.

  1. Alte masuri

Nu doar cand calatoresti cu copiii, dar in special in aceste momente, va trebui sa iei in calcul foarte multe detalii. Va trebui sa ai o trusa de urgenta, medicamente, haine de schimb, respectiv apa si alimente.

Dacă vei respecta cele mai de sus vei avea parte de o vacanta linistita si va fi o experienta de neuitat.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns