Fotografia ca hobby

Un hobby foarte la moda printre prietenii mei este fotografia. Un hobby care as putea sa spune ca este chiar mai mult de atat, este o arta.

fotografia ca hobbyPentru cei care vor sa se apuce de acest lucru, vreau sa va recomand inainte de toate sa calculati bine costurile pe care le presupune, pentru ca nu este deloc o pasiune ieftina, si va manca foarte multe resurse financiare. Un al doilea lucru de care trebuie sa tineti cont inainte de a va arunca in aceasta activitate este rabdarea, pentru ca fotografia perfecta necesita ore intregi de pregatire si de asteptare, a luminii perfecte, a cadrului perfect. Dar destul despre partile negative ale acestei pasiuni, pentru ca pana la urma cele pozitive sunt mult mai multe si ar trebui sa primeze. In primul rand este o pasiune care se adreseaza oricarei persoane, indiferent de studii, atata timp cat exista o inclinatie pentru frumos, si rabdarea pentru a studia si progresa. Este o pasiune care poate deveni o meserie, o meserie pe care sa o practici cu placere si din care sa traiesi chiar decent. Si partea mea preferata este calatoritul, cum am putea face poze frumoase si diverse, si sa ne gasim inspiratia daca nu prin vizitarea mai multor locuri, care de care mai pitoresti.

In functie de genul de persoana care esti poti alege din mai multe stiluri de fotografie:

Fotografia de  portret: cere un al saselea simt pentru emotie, este pentru oamenii care reusesc sa surpinda sentimentele in imagini.

Fotografia in natura: este in primul rand pentru persoanele pasionate de calatorii, iar imaginile nu mai au nevoie de cuvinte in a descrie frumusetea naturii.

Fotografia de nunta si botez, este dedicata unor oameni dinamici fiind destul de greu de realizat, pentru ca timpii de pregatire a cadrului sunt destul de limitati, si ai nevoie de multa inspiratie pentru a face poze care sa surprinda perfect momentul.

Este un drum care in ciudata aparentelor este destul de dificil, dar satisfactiile sunt pe masura si este din punctul meu de vedere una dintre cele mai frumoase  pasiuni.

Distribuie:

Lasă un răspuns