Ingrijire naturala pentru dinti albi si sanatosi

Vrei să-ți păstrezi dinții sănătoși, albi și strălucitori cât mai mult timp? Există chiar și remedii naturale pe care le poți aplica din confortul casei tale. Trucurile pe care ți le împărtăsim în randurile care urmează aduc beneficii atât dinților, cât și sănătății tale per ansamblu.

O bună igienă orală, curățările periodice dentare și albirea profesională a dinților într-un cabinet stomatologic sunt modalități excelente de a vă albi dinții, dar știați că anumite alimente pot ajuta și ele? Iată o listă cu 7 alimente și băuturi pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta pentru dinți fericiți și sănătoși:

1.Căpșuni – fructe pline cu acid malic care ajută la îndepărtarea decolorării suprafeței, dar ai grijă la acidul citric care poate slăbi smalțul. Așteaptă cel puțin 30 de minute înainte de a te spăla pe dinți după ce consumi căpșuni.

2.Mere, țelină și morcovi – acestea curăță placa bacteriană și bacteriile, stimulează producția de salivă și oferă surse bune de vitamine și minerale care întăresc dinții.

3.Legume verzi cu frunze – conțin acid folic și ajută la reducerea inflamației la nivelul gingiilor și fac dinții mai rezistenți la placă și bacterii. Spanacul, salata romana si varza varza contine acid folic (alias vitamina B9), care este necesar pentru cresterea si repararea celulelor si poate ajuta la reducerea inflamatiei gingiilor.

4.Brânză – întărește smalțul și structura osoasă a dinților și ajută la protejarea împotriva expunerii dentinei care poate face dinții să pară mai galbeni. Această gustare delicioasă conține calciu, care întărește smalțul dinților și oasele, precum și cazeină, un tip de proteină care ajută la reconstrucția smalțului dentar.

5.Gumă fără zahăr – Mestecatul gumei fără zahăr între mese și gustări stimulează producția de salivă și ajută la neutralizarea și eliminarea acizilor care se formează în gură atunci când alimentele se descompun. Acest lucru te ajută să îți protejați dinții, să te bucuri de o sănătate orală bună și să îți menții dinții curați. În plus, guma fără zahăr care conține xilitol ajută la reducerea nivelului de bacterii din gură și previne cariile dentare.

Există chiar medici stomatologi care au o abordare holistică și înțeleg importanța alimentației în protejarea dinților, deși sunt destui de puțini în România. De exemplu echipa de medici din cadrul clinicii de stomatologie din Cluj Pasc Dental abordează acest subiect pe site și oferă astfel de sfaturi pacienților.

6. Apa – Saliva, care constă din aproximativ 99% apă, este o parte integrantă a sănătății tale dentare. Apa înlocuiește băuturile zaharoase care dăunează smalțului dinților și provoacă carii. În plus, apa constă din proteine ​​și minerale (de exemplu, fluor) care protejează smalțul dinților și previn cariile și bolile gingiilor. Agitați puțină apă în gură după ce mănânci sau bei alimente sau lichide bogate în pigmenti pentru a menține un zâmbet mai strălucitor și mai alb. Consumul de apă fluorurată ajută, de asemenea, la întărirea dinților și la reducerea riscului de carii.

7.Bicarbonat de sodiu – Dacă rămâi vreodată fără pasta de dinți, o alternativă bună este bicarbonatul de sodiu. Datorită alcalinității și abrazivității sale ușoare, bicarbonatul de sodiu ajută la curățarea plăcii de pe suprafața dintelui și la eliminarea decolorării dinților. Amestecați bicarbonatul de sodiu și apă pentru a crea o pastă și aplicați-o pe periuța de dinți, așa cum ați proceda cu o pastă de dinți, și periați timp de două minute. Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, mai blând cu smalțul tău decât pastele de dinți de albire dure. 

Anumite alimente sunt de fapt agenți de albire a dinților naturali care pot ajuta la curățarea plăcii și bacteriilor, la întărirea smalțului dentar și la reducerea inflamației gingiilor.

In cazul in care ai totusi nevoie sa apelezi la o albire profesionala a dintilor, tot acest cabinet stomatologic din Cluj , Pasc Dental, explica pentru pacienti pe site ca, pentru a avea cele mai bune rezultate de albire a dinţilor, este bine sa iti programezi o sedinta de igienizare profesionala cu cateva zile inaintea de albirea propriu-zisa.  

Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *