Gradina de primavara – Cum sa avem gradina perfecta

Gradina de primavara – Cum sa avem gradina perfecta

Primavara este anotimpul in care intreaga natura prinde viata. Gradina noastra ar putea parea neinsufletita daca nu avem grija sa insamantam solul din toamna. Admiram indelung fotografiile gradinilor perfecte din revista, dar care sunt pasii pentru a avea primavara o gradina perfecta?

 Gradina de primavara – Cum sa avem gradina perfecta

Daca dorim să avem o grădina perfecta primavara, atunci trebuie sa incepem de toamna! Florile plantate primvara sunt perfecte pentru a infrumuseta grdinile incepand cu luna mai, asa ca iata ce trebuie sa faci pentru a te bucura de flori din primele zile ale primaverii:

1. Planteaza toamna bulbii de lalele – (acestia se planteaza in gropi adanci de 10-12 centimetri, cu discul în jos). Lalelele se dezvolta foarte bine la umbra, dar le place si soarele, asa ca nu va trebui sa cauti un loc special in gradina pentru plantarea lor.

Gradina de primavara
Gradina de primavara – Cum sa avem gradina perfecta

2. Planteaza bulbii de narcise – (bulbii se planteaza la o adancime de 12-15 cm si o distanta de 5-10 centimetri). Narcisele sunt elegante si au un miros puternic si proaspat. Nu sunt mari iubitoare de soluri grele sau partial umbrite. Bulbii de narcise ii poti planta inaintea celor de lalele pentru ca au tendinta sa formeze radacini la depozitare.

3. Planteaza bulbii de irisi – (specialistii recomandă plantarea lor la o adancime de 15 centimetri intr-un amestec de turba, pamant si nisip, la o distanta de 25-30 de centimetri). Bulbii de irisi imbatranesc asa ca asigura-te ca alegi numai bulbi sanatosi si tineri pe care ii poti trata in prealabil cu fungicid.

4. Planteaza bulbii de lacramioare – desi se adapteaza oricarui tip de sol, lacramioara are nevoie de un sol bine drenat si de un loc semi-umbros. Turba, compostul, rumegușul sau îngrasamantul natural descompus sunt o alegere potrivita pentru alcatuirea solului deoarece materialele organice au proprietatea de a asigura o buna drenare a apei.

5. Planteaza bulbii de ghiocei – (8-10 cm adâncime) Stim deja ca ei sunt considerati vestitorii primaverii, dar pentru a putea sa o vesteasca si in gradina ta, trebuie sa ii plantezi de toamna. Pentru dezvoltare, ghioceii au nevoie de soare sau de un loc partial umbrit, de un sol drenabil si vestea buna este ca te vei bucura de ei multi ani pentru ca bulbii vor dezvolta flori in fiecare an.

6. Planteaza bulbii de anemone – (adancime de 5-6 centimetri, la distanta de 2-5 centimetri). Plantarea se face in grupuri mari, pentru ca efectul astfel se pot remarca mai bine florile, intr-un sol bine drenabil. Anemonele sunt o pata de culoare atat in gradini, cat si pe terase.

 

 Gradina de primavara – Cum sa avem gradina perfecta Ce arbusti putem planta?

Daca este primul tau an la casa sau este pentru prima oara cand iti amenajezi gradina si nu ai stiut de lucrarile din toamna, atunci poti apela intotdeauna la arbustii ornamentali care infloresc primavara.

Forsythia sau ploaia de aur – este primul arbust care infloreste primavara. Este mare iubitor de caldura si prefera locurile insorite. Caprifoiul sau Mana Maicii Domnului – este o planta agatatoare cu flori alb-galbui sau roz. Nu este pretentios, dar alege un sol cu ph neutru si cu o expunere la soare. Iasomia – are flori cu miros puternic, citric. Este mare iubitoare de soare, de sol drenabil si trebuie mereu ajutata cu o cantitate suplimentara de apa.

Pana te vei delecta cu florile plantate de tine, daca nu ai rabdare, poti opta oricand pentru ghivecele cu flori pe care le gasesti in comert sau pe care le poti pregati de una singura in anotimpul racoros.

Nu uitati sa urmariti categoria noastra In gradina pentru cele mai utile informatii.

Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *