Trucuri pentru a avea cea mai frumoasa gradina

Trucuri pentru a avea cea mai frumoasa gradina
Trucuri pentru a avea cea mai frumoasa gradina
Trucuri pentru a avea cea mai frumoasa gradina

Orice gradinar isi doreste sa detina cea mai frumoasa gradina

O gradina frumoasa atrage intotdeauna privirile trecatorilor si ii impresioneaza pe musafiri. In plus, pentru un gradinar, este o adevarata mandrie sa stie ca detine cea mai frumoasa gradina. Insa pentru a avea o gradina minunata, este nevoie sa tii cont de cateva trucuri. Acestea tin de principii si elemente de design. Pentru o gradina splendida, chiar si cele mai simple concepte pot face o diferenta enorma.

Flori si plante care infloresc

O gradina splendida are nevoie de flori si de plante care infloresc. Acestea ofera culoare in marea de verde din gradina, creeaza contrast si puncte de focalizare. Nu este absolut necesar sa plantezi flori, daca nu doresti acest lucru. In schimbul florilor, poti opta pentru diverse alte plante care infloresc.

Atentie la buruieni

Pentru a avea cea mai frumoasa gradina, este esential sa fii cu ochii pe plantele care cresc in gradina ta si sa le elimini pe cele pe care nu le doresti. In special daca ai ghivece sau diverse recipiente cu flori sau plante, este necesar sa le ingrijesti. Buruienile sunt mult mai vizibile intr-un spatiu mic, decat intr-o gradina.

Gruparea plantelor

Incearca sa grupezi plantele care au aceeasi culoare, pentru a obtine un impact vizual mai mare. Un truc util este crearea unei zone tematice in functie de culoare in gradina ta. Un alt aranjament deosebit pe care il poti realiza este format din culori contrastante. De exemplu, pune un grup de flori de aceeasi culoare intr-un loc. Inconjoara-le cu flori de alta culoare, care vor crea un efect de rama pentru grupul de flori din mijloc.

Evita inghesuiala

Daca ai o gradina mica, dar iti doresti sa cresti numeroase plante, s-ar putea sa fie dificil sa eviti inghesuiala. Insa chiar si asa, daca iti doresti sa ai cea mai frumoasa gradina, va trebui sa te straduiesti sa eviti inghesuiala. Supraaglomerarea va ingreuna accesul si utilizarea spatiului.

Spatiile verticale pentru spatii reduse

In cazul unui spatiu mic, pentru a se evita supraaglomerarea, este recomandata utilizarea spatiilor verticale. Acestea sunt:

  • pereti;
  • balustrade;
  • recipiente si cosuri suspendate.

Vase si recipiente colorate

O gradina necesita culoare si diverse elemente pentru a castiga titlul de cea mai frumoasa gradina. Pentru aceasta, poti utiliza diverse vase si recipiente colorate sau in diverse forme si modele, pentru a atrage atentia intr-o anumita planta sau zona focala. De exemplu, daca ai o planta intr-un vas mare si vrei sa atragi atentia asupra ei, asigura-te ca inconjori aceasta planta cu altele in vase mai mici. Astfel, contrastul dintre dimensiunile vaselor va atrage atentia asupra vasului mai mare.

Alte trucuri pentru a obtine cea mai frumoasa gradina

  • Adauga elemente artistice gradinii tale, precum diverse ornamente sau pereti falsi din bambus.
  • Foloseste ierburi si flori comestibile multi-functionale, pentru a adauga frumusete, culoare, aroma si structura gradinii tale.
  • Creeaza unitate si diversitate, repetand o anumita culoare, dar prin utilizarea diverselor plante. Acest lucru ofera un design efiient si frumos.
  • Adauga mobila pentru gradina, precum o masa cu scaune.
  • Alege plante cu frunze colorate, mai ales daca expunerea la soare nu iti permite sa cresti plante care infloresc. Acestea vor adauga un plus de culoare si structura gradinii tale.
Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *