Mai au timp mamele de propriul hobby?

Mamasisotie.ro vrea sa puna in valoare mamele care inca mai au timp de propriile hobby-uri. Fie de hobby dinainte de sarcina si de nastere, fie de hobby proaspat descoperit. Orice activitate facuta din placere si care aduce satisfactie unei mame, este tocmai buna de facut publica. Poate mai sunt si alte mame si sotii talentate, dar care inca nu si-au descoperit pasiunea. Merita incercat, daca alte mamici spun ca e relaxant, distractiv si ne pune creativitatea la incercare.

Mamici care ies in evidenta prin hobby

Sunt mamici pasionate si creative printre noi? Sa ridice mana, sa se laude cu creatiile lor si sa ne inspire si pe noi, cele mai putin creative. Unele dintre mamicile pe care le cunoastem noi s-au reintors la arte stravechi traditionale:  crosetat, tricotat sau brodat. Acestea sunt incercari de a ne diferentia de ceilalti, de a transforma lucruri obisnuite in lucruri unicat.
Alte mamici au adoptat tehnici mai putin cunoscute strabunicilor nostri, tehnici importate din intreaga lume: origami, soutache, quilling sau margelitul.

De asemenea, pentru copii acestea pot fi activitati tocmai bune pentru zilele in care nu pot petrece timp la aer curat. Bineinteles, atunci cand varsta o permite, pentru ca nu vom lasa un copil mai mic de 3 ani, de exemplu, sa se joace cu margele. Nu mai vorbim de instrumentele pe care le folosesc mamicile in scopul creatiei, unelte in care copilul se poate intepa sau rani.
Mai exista o categorie de mamici al caror hobby este shopping-ul. Aceasta categorie merge mana in mana cu cele de mai sus. Unele creeaza, celelalte cumpara creatiile. Si uite asa se imbina utilul cu placutul, necesarul cu unicitatea pentru toate mamicile si sotiile creative sau simple admiratoare.
Orice hobby e binevenit atat timp cat aduce relaxare si detasare, dar mai ales, atunci cand mamica se simte implinita odata “opera de arta” incheiata. Bineinteles, ca orice lucru facut din pasiune, si aceste realizari vor fi apreciate de cei din jur.

Distribuie:

Lasă un răspuns