Idei pentru refolosirea deseurilor – sticle, borcane, cauciucuri

Reciclarea nu se refera strict la strangerea separata a deseurilor menajere si a unor materiale, si predarea lor catre firmele care se ocupa de reciclare. Dimpotriva, reciclarea se refera si la refolosirea acestor deseuri in scopuri personale. In cazul in care nu stiai, poti folosi deseurile pentru a realiza lucruri cu adevarat deosebite pentru locuinta ta. Acestea pot fi doar de decor sau chiar utilizabile. In continuare, iti vom oferi cateva idei pentru refolosirea deseurilor din diverse materiale.

Tot ce ai nevoie pentru refolosirea deseurilor este sa le aduni, in loc sa le arunci, plus putina imaginatie. In plus, te poti inspira din diverse idei sau fotografii de pe internet, care iti vor oferi, cu siguranta, un punct de pornire pentru a transforma deseurile in lucruri cat se poate de minunate.

Refolosirea deseurilor din sticla

Sticlele cu forme inedite pot fi utilizate pentru a crea diverse obiecte decorative pentru locuinta. Umple sticlele cu forme inedite cu diverse granule colorate. Iar daca sticlele sunt suficient de mari, nu trebuie sa le irosesti pentru a confectiona obiecte decorative, ci le poti pastra pentru a le transforma in recipiente pentru compoturi sau conserve lichide.

reciclare sticle

Refolosirea borcanelor

Borcanele, indiferent de marimea lor, pot fi colorate si decorate cu diverse modele lipite. Poti astfel obtine o vaza sau un recipient adanc in care sa depozitezi diverse lucruri. Iar daca nu vrei sa le transformi in obiecte decorative, exact ca si in cazul sticlelor, acestea pot fi utilizate pentru conserve.

Refolosirea cauciucurilor

Atunci cand nu mai folosesti cauciucurile, pentru ca iti doresti unele noi, le poti refolosi. De exemplu, le poti transforma in leagane pentru copii. Copiii vor fi extrem de incantati de noile lor leagane. Sau le poti vopsi si folosi drept ghivece in gradina. Vopseste-le intr-o culoare sau cu diverse culori si forme, umple-le cu pamant si planteaza flori in mijlocul cauciucului. Efectul obtinut va fi unul deosebit de placut si atractiv.

Refolosirea deseurilor din plastic

Sticlele din plastic si alte obiecte din plastic sunt nelipsite din locuinta oricui. Majoritatea recipientelor pentru apa, suc sau lapte, sunt confectionate din plastic. Daca ai cateva pet-uri (sticle din plastic) pe acasa, atunci poti crea lucruri cu adevarat frumoase. Iti vom prezenta cateva idei, pentru a sti ce poti face din pet-uri.

Decupeaza partea de jos a pet-ului si vopseste-le. Vei obtine un cosulet frumos, pe care il poti folosi pentru a depozita diverse obiecte mici, precum cele de papetari sau agrafe de par.

Taie partea de sus a pet-ului, iar partea ramasa vopseste-o sau imbrac-o in sfoara. Vei obtine o vaza pentru flori cu adevarat unica si originala.

reciclare sticle ] (2)

Alte lucruri pe care le poti obtine din reciclarea pet-urilor:

  • Ghiveci intr-o gradina verticala, fie ca locuiesti la casa sau la bloc;
  • Poti obtine o lampa din lingurite de plastic, amplasate pe un suport confectionat din pet;
  • Lampa tip buchet, confectionata din pet-uri;
  • Din pet-urile colorate, poti obtine recipiente pentru depozitarea obiectelor personale, precum periuta si pasta de dinti, betisoarele pentru urechi, piaptanul si alte obiecte de uz zilnic.
  • Poti folosi dopurile de la pet-uri, insirandu-le pe o ata, pentru a crea o perdea la intrare, care te va proteja de insecte.

reciclare sticle ] (1)

Distribuie:

2 comments

Lasă un răspuns