Inainte de a cumpara haine pentru bebe

Sa cumperi hainute mici si simpatice cred ca este cea mai placuta parte cand astepti un bebe, dar uite la ce ar trebui sa fii atenta cand alegi hainute pentru micutul tau.

Nu cumpara prea multe marimi

Copii cresc incredibil de repede mai ales in primele saptamani din viata. Unii copii incap in hainutele pentru nou nascuti pentru o perioada foarte scurta de timp, altii nu incap deloc in ele. Daca primesti multe hainute incearca sa le schimbi cu marimi mari. Ca o masura de siguranta poti pastra bonurile si etichetele pana cand stii sigur daca incape sau nu in hainutele pe care le-ai cumparat.

Cat de usor poti sa-l imbraci?

Copii sunt destul de flexibili, dar este mai simplu sa il schimbi fara sa il transformi intr-un contorsionist. Verifica daca hainele au o deschidere larga in partea de jos, de preferat ar fi sa aiba capse nu fermoar.

Daca hainutele trebuie trase pe copil trebuie sa te asiguri ca deschizatura de la gat este moale si suficient de larga.

Intretinere usoara

Hainele de zi cu zi trebuie sa fie usor de intretinut, sa se poata spala si usca in masina de spalat pe care o ai acasa, fara a avea nevoie de ingrijire speciala. Poti folosi eventual programul special de spalare al masinii de spalat. Verifica eticheta inainte de a cumpara un articol vestimentar pentru copii, vei fi surprinsa sa descoperi ca foarte multe dintre ele necesita spalare manuala, un lucru pe care nu vei mai avea timp sa-l faci cand ai un bebe.

Confort sporit

Fermoarele, elasticele si aricii pot fi surse de disconfort pentru micutul tau daca sunt plasate in zone sensibile sau sunt foarte stranse de corp. Cauta haine copii care au un strat protector intre fermoar si pielea copilului.

Nu cheltui foarte mult pe hainele copilului pentru ca nu le vei folosi foarte mult timp si nu faci decat sa arunci banii pe fereastra.

Distribuie:

Lasă un răspuns