Pregateste patutul micutului din timp

Reclamele pentru articolele de care are nevoie un bebelus iti arata patutul micutului in cele mai dragute forme. Atunci cand va cuprinde febra cumparaturilor, mai ales pentru patutul micutului, amintiti-va ca somnul este momentul din zi in care acesta creste cel mai mult si se dezvolta armonios. Pentru asta, este nevoie ca spatiul in care acesta isi petrece cea mai mare parte a timpului, sa fie amenajat cat mai corect.


patutul micutului din lemn

Cum alegi patutul micutului?

Recomandarea noastra este, in cazul in care va doriti un copil independent, sa ii oferiti spatiu si intimitate. Pentru asta, are nevoie de propriul sau patut. Exista mai multe posibilitati: fie un patut de calatorie, fie un patut clasic, din lemn. Dimensiunile sunt standard, 60 x 120 cm sau 70 x 140 cm.

Mai exista o categorie de patuturi de calatorie, de dimensiuni mai mari, care pot fi folosite pe post de tarc in care copilul se va si juca. In orice caz, fiti atenti sa puteti cobori salteaua, in functie de necesitati. Initial, bebelusul trebuie sa fie cat mai sus in patut, apoi, pe masura ce se mareste si isi dezvolta simturile, acesta va incepe sa se ajute de marginile patutului, pentru a se ridica in picioare. In aceasta etapa, cel mai bine este sa fie cat mai jos salteaua.

Ce categorii de patuturi exista?

Salteaua trebuie sa fie cu o umplutura foarte tare si care sa permita o aerisire cat mai buna. Cele mai accesibile la pret, din ceea ce exista pe piata, care sa intruneasca si anumite criterii de calitate, sunt saltelele umplute cu par de cocos. Adica acele fire paroase de pe nucile de cocos, asezate in straturi perfecte, pentru a mentine coloana copilului tau la un nivel optim. Saltelele cu par de cocos si alte saltele care pot fi achizitionate din comert, se cumpara cu husa lavabila.

patutul micutului din material
Peste husa lavabila, vom aseza cearceafuri. E nevoie de cel putin doua seturi complete. Recomandarea noastra sunt husele cu elastic, de jur imprejur, pentru o fixare optima. Mai avem nevoie de aparatori pentru patut. Acestea impiedica bebelusul sa se loveasca de marginile patului. Pentru invelit pot fi folosite vara: cearceafuri usoare sau prosoape de bumbac, sacii de dormit pentru iarna sau vara, paturici sau port bebe-uri.

Intr-un post viitor vom prezenta si lucrurile carora nu le gasim utilitatea, pentru ca mamicile entuziaste sa nu cheltuiasca excesiv, pe lucruri inutile.

Distribuie:

Lasă un răspuns