Lumina in casa este foarte importanta pentru copii, dupa ce criterii alegem becurile

Dupa ce mai bine de un secol au fost utilizate in fiecare casa ce se dorea a fi iluminata, becurile incandescente nu mai sunt la asa mare cautare. Din considerente ce tin de cele mai multe ori de ordin economic, dar si pentru ca pana si pe aceast segment de piata exista un trend, din ce in ce mai multi consumatori de energie electrica urmaresc sa achizitioneze becuri economice.

Astfel, becurile economice au ajuns sa fie utilizate nu doar in institutii sau centre comerciale, dar pana si consumatorii individuali au ajuns sa le prefere si, implicit, cifra de afaceri a producatorilor de becuri economice a crescut considerabil in ultimii ani. Totusi, oamenilor obisnuiti le este deseori greu sa se concentreze asupra specificatiilor tehnice ale unor asemenea becuri

In orice magazin de specialitate exista consultanti de vanzari care sunt mai tot timpul dornci sa te ajute si sa te sfatuiasca sa iti alegi cel mai potrivit bec pentru iluminarea casei tale. Trebuie totusi sa nu te lasi indus/a in eroare de faptul ca in astfel de showroom-uri deseori iluminatul este puternic, excesiv chiar, asa ca stai si cugeta si verifica spercificatiile de pe site-ul producatorului inainte sa finalizezi plata.

Daca ati fost suficient de curiosi pana in momentul de fata, cu siguranta ati realizat si singuri faptul ca, privind comparativ cu becurile traditionale, becurile economice au un cost de achizitie mult mai mare, uneori de chiar pana 50 de ori mai scump decat un bec incandescent. Totusi, daca luam in considerare faptul ca cel din urma se arde dupa 1000 de ore de iluminat, putem sa vedem ca o reala investitie un bec economic, care dupa cateva zeci de mii de ore de functionare, nu doar ca nu se arde, ci doar isi pierde din intensitate. Asadar, iata un principal motiv pentru care ar trebui sa acordam o atentie sporita pana si cumparatului de becuri, care, in timp, poate sa se dovedeasca a fi foarte costisitor.

Totodata trebuie sa ne oprim sa analziam culoarea, dar mai ales intensitatea becurilor; pe cand cele incandescente sunt mai putin naturale, deseori chiar stridente, deranjante, becurile economice sunt foarte maleabile din acest punct de vedere. Gandindu-ne la lumina naturala din casa noastra, putem sa ne orientam sa alegem becuri economice care sa aduca un surplus de lumina acolo unde este nevoie si sa nuanteze un colt umbros din casa noastra, asa incat sa ramana penumbra de care avem nevoie in serile tarzii, in care am mai zabovi putin inainte de a ne indrepta spre dormitor.

lumina pentru copii

Distribuie:

Lasă un răspuns