Orice femeie are nevoie uneori de putin rasfat, iar una dintre cele mai potrivite metode o reprezinta un bine-meritat masaj de relaxare. Scopul unui masaj de relaxare este de a te elibera de stres si de a-ti induce o stare de bine. In plus, masajul de relaxare poate rezolva si diverse probleme de sanatate. Este recomandat oricui, indiferent de varsta.

Beneficiile masajului de relaxare
Masajul de relaxare are numeroase beneficii, printre care:
- Te elibereaza de stres, iar acest lucru este benefic pentru imbunatatirea calitatii somnului. De asemenea, ajuta impotriva anxietatii si a depresiei si imbunatateste concentrarea.
- Relaxeaza muschii incordati si atenueaza contractiile musculare.
- Mentine elasticitatea pielii, astfel ca este benefic si pentru frumusete.
- Dezvolta mobilitatea articulatiilor.
- Imbunatateste circulatia sanguina si limfatica.
- Ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
- Corecteaza postura.
- Intareste sistemul imunitar.
Metode de masaj neconventional
Masajul cu pietre incinse. Este o metoda a terapiei clasice de masaj. Pietrele plate sunt incalzite incet si asezate in puncte cheie ale corpului. O alta varianta este ca terapeutul sa tina pietrele in mana si sa le foloseasca pentru a masa diverse zone ale corpului. Este recomandat persoanelor friguroase, celor care au adeseori picioarele reci, si persoanelor cu tensiune musculara.
Masajul cu pietre de jad. Acesta reprezinta un masaj terapeutic al tesutului adanc, fara durere. Jadul este compus din fier, magneziu si calciu, astfel ca este singura piatra de masaj care se pastreaza bine si calda si rece. Terapia cu pietre de jad stimuleaza fluxul vascular, creste circulatia sangelui, curata organele interne si sistemul circulator, si ajuta la eliminarea toxinelor.
Masajul cu bambus. Acest tip de masaj este o metoda inovativa de a masa tesutul adanc, folosind lemn de bambus incalzit. Acesta se ruleaza sau frectioneaza pe piele, lucru ce ofera o senzatie de relaxare si induce o stare de bine. Este recomandat pentru prevenirea stresului, sau chiar impotriva problemelor emotionale sau psihice. Masajul cu bambus este renumit si pentru imbunatatirea texturii pielii. In plus, ofera proprietati anti-iritante, calmeaza pielea, si mentine sanatatea pielii si a parului.
Masaj de relaxare pentru o stare de bine
Masajul de relaxare poate sa stimuleze sau sa calmeze, in functie de ritmul si profunzimea cu care este facut. Astfel, in urma masajului, te poti simti vioaie si energica sau, dimpotriva, relaxata si somnoroasa.
Masajul de relaxare nu este brutal sau dureros. Sunt aplicate manevre si procedee specifice, care includ mangaiere, batere, scuturare si presare. In functie de manevrele utilizate in timpul masajului, se obtin rezultate diferite. Masajul de relaxare se efectueaza cu ajutorul unor uleiuri sau crème parfumate, care stimuleaza relaxarea si starea de bine.
Este recomandat sa mergi la masaj de relaxare cel putin o data pe saptamana. Apeland constant la acest tip de masaj, vei reusi sa mentii starea perfecta de functionare a organismului. In general, o sedinta de masaj de relaxare dureaza o jumatate de ora sau o ora.
Contraindicatii la masajul de relaxare
Desi masajul de relaxare este recomandat persoanelor de orice varsta, este contraindicat anumitor persoane. Astfel, nu este recomandat persoanelor cu boli de piele, febra, boli pulmonare, hemoragie cerebrala recenta, afectiuni ale tubului digestiv si boli psihice majore.