Motive pentru care trebuie sa programezi acum o sedinta de masaj

Am descoperit de curand un nou studiu care demonstra ca masajul reduce durerile musculare dupa doar 10 minute, poate ajuta si la recuperarea dupa diverse accidente.

Dar beneficiile masajului sunt mult mai multe decat simpla reducere a durerilor, mai jos poti citi cateva dintre acestea.

  1. Inlatura anxietatea si depresia din acelasi motiv pentru care masajul te si relaxeaza, acesta reduce nivelul hormonilor de stres si in unele cazuri si tensiunea arteriala, te ajuta astfel sa te simti mai energizat.
  2. Reduce durerea. Opt din zece romani au dureri de spate conform unui studiu efectuat in anul 2011, dar masajul te poate ajuta. Durerile de spate se datoreaza de obicei unei posturi incorecte sau a presiunii exagerate la care este supusa coloana vertebrala. Masajul este o alternativa pentru tratamentele medicamentoase, a acupuncturii sau a exercitiilor fizice.
  3. Adio insomniei. Daca ai fost la cateva sedinte de masaj ai adormit cel putin o data pe masa de masaj, nu trebuie sa-ti mai spunem ca masajul te scapa de insomnie.
  4. Imunitate crescuta. Multiple studii arata ca exista o mica legatura intre masaj si o functionalitate mai buna a sistemului imunitar.
  5. Reduce efectele sindromului premenstrual. Si in acest caz sunt multe studii care arata faptul ca o sedinta de masaj poate reduce simptome precum balonarea sau schimbarea brusca a starilor.
  6. Vrei sa iti cresti puterea de concentrare? In anul 1996 institutul Touch Research a facut un studiu care a demonstrat ca persoanele care au beneficiat de 10-15 minute de masaj la locul de munca au avut rezultate mai bune, atingand targetul stabilit si gasind solutii mai creative la problemele aparute.
  7. Circulatie mai buna. Este stiut ca prin masaj se poate imbunatati circulatia, dar mai nou s-a descoperit ca poate intarzia aparitia ridurilor.
Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *