Motive pentru a lua un caine pentru copilul tau

In momentul in care va pregatiti pentru venirea pe lume a unui copil si aveti deja un caine, va ganditi daca e bine pentru copil. Sau aveti deja un copil si va ganditi sa luati un caine. Exista numeroase discutii pe tema de a avea un copil si un caine. Subiectul este unul destul de controversat. In timp ce unele persoane sustin ca este bine sa iei un caine pentru copilul tau, altele sunt total impotriva. Asadar, iti vom prezenta cateva motive pentru care este bine sa iei un caine pentru copilul tau.

Motive pentru a lua un caine pentru copilul tau

Motive pentru a lua un caine pentru copilul tau

De ce sa iei un caine pentru copilul tau?

Un caine este ideal pentru copilul singur la parinti

Daca nu aveti in plan mai mult de un copil, este recomandat sa ii cumparati un caine. Conform studiilor, un copil nu se simte atat de singur daca are un caine, daca este singur la parinti. Avand un caine, copilul invata sa imparta timpul petrecut cu parintii, sa fie respectuos si sa iubeasca, exact asa cum ar face cu un frate sau o sora.

Cainele il va invata despre responsabilitate

Nu este nevoie sa ai doar tu grija de caine, ci poti sa il rogi pe copil sa te ajute cu sarcinile. Copilul poate sa plimbe cainele, sa il hraneasca si sa il ingrijeasca. Asftel, va invata sa devina responsabil si sa aiba grija de o alta fiinta.

Cainele ajuta la dezvoltarea sistemului imunitar

Copiii care cresc cu un caine in preajma sunt mai putin predispusi bolilor pe parcursul vietii. Conform unui studiu, un bebelus care este adus intr-o casa in care exista deja un caine este mai putin predispus infectiilor respiratorii si racelilor. Cainele aduce diverse bacterii si germeni care ajuta sistemum imunitar al copilului sa dezvolte apararea impotriva acestora. Astfel, sistemul imunitar lupta cu bacteriile si cu diversele pericole pentru sanatate, pe masura ce creste copilul.

Cainele ofera protectie

Cainii sunt foarte buni paznici pentru orice locuinta. Ei sunt mereu in garda atunci cand un strain se apropie de casa. In plus, sunt extrem de protectivi cu copiii stapanilor.

Cainele ajuta la un moral ridicat

In ziua de azi, tot mai multi copii sunt diagnosticati cu depresie. Studiile au demonstrat ca un caine poate scadea riscul ca un copil sa dezvolte aceasta boala. Un caine reduce tensiunea si imbunatateste starea de spirit in general. Intrucat cainele este intotdeauna fericit sa isi vada familia, este dificil ca un copil sa nu zambeasca si sa nu se bine-dispuna atunci cand se intalneste cu al sau caine.

Cainele il ajuta pe copil sa fie activ

Cainele are nevoie sa fie plimbat cu regularitate. Astfel, copilul tau poate sa plimbe cainele si sa faca miscarea necesara pentru sanatate. In plus, copiii adora sa se joace cu cainii si sa alerge impreuna cu ei.

Cainele il va invata pe copil despre iubirea neconditionata

Daca va avea un caine, copilul tau va invata sa iubeasca neconditionat. Iar aceasta iubire dintre caine si copil va avea efecte benefice asupra relatiilor sociale ale copilului tau.

Cainele il invata pe copil sa fie altruist

Chiar daca ai un copil egoist, lucrurile se vor schimba dupa ce vei cumpara un caine pentru copilul tau. Cu ajutorul cainelui, copilul va invata ca nu totul i se cuvine lui, ci trebuie sa aiba grija si de starea de bine a cainelui.

Distribuie:

Lasă un răspuns