Alege animalele in functie de varsta copilului

Alege animalele in functie de varsta copilului

Toti copiii adora sa se joace cu animalele de casa. Unele dintre cele mai frumoase amintiri ale copilariei sunt legate de animalele pe care le-ai avut, nu-i asa? Animalele de companie ofera iubire, reduc stresul si ii invata pe copii despre empatie si responsabilitate. Insa este indicat sa alegi animalele in functie de varsta copilului.

Daca alegi animalele in functie de varsta copilului, le vei oferi interactiuni pozitive si vei asigura siguranta copilului, precum si a animalului. In plus, este recomandat sa supervizezi interactiunile copilului cu animalele de companie. La fiecare varsta, copiii trebuie invatati ce este sigur si potrivit sa faca in legatura cu animalele lor. Copilul trebuie invatat sa le vorbeasca animalelor pe un ton cat mai calm si sa se joace cu ele fara contact direct.

Alege animalele in functie de varsta copilului
Alege animalele in functie de varsta copilului

Cum alegi animalele in functie de varsta copilului?

Bebelusi cu varsta de la 0 la 1 an

Conform specialistilor, este recomandat ca in primul an din viata copilului, sa nu aduci noi animale in casa. In schimb, iti poti concentra atentia asupra celor pe care le ai deja. Animalele au nevoie de timp ca sa accepte schimbarile. Asadar, daca ai avut un caine sau o pisica inainte de a avea bebelusul, prezinta-i unul altuia, ajuta-i sa se familiarizeze si supervizeaza toate interactiunile dintre bebelus si animal. In cazul in care ai un caine, s-ar putea sa fie nevoie sa il antrenezi sa se comporte corespunzator in preajma bebelusului.

Copilul intre 1 si 2 ani

La varsta de 1-2 ani, copilul trebuie sa invete inca despre interactiunile acceptabile dintre el si animalele de companie. Daca iti doresti sa iei un nou animal pentur familia ta, poti incepe cu un animal mic, precum un peste, care este tinut in siguranta intr-un recipient si este inchis in siguranta. Astfel de animale, precum pestii, nu pot reprezenta pericol de ranire pentru copii. Atat copiii, cat si animalele mici au nevoie de independenta limitata. Incurajeaza-ti copilul sa isi dezvolte curiozitatea in moduri adecvate referitor la animalele pe care le detineti, raspunzand la intrebari si supervizand interactiunile fizice.

Prescolar de 3-4 ani

Daca vrei sa cumperi animalele in functie de varsta copilului, trebuie sa stii ca la 3-4 ani, este momentul oportun pentru un nou animal de casa. Pentru un copil prescolar, este ideal un porcusor de guinea. Acesta nu reprezinta un pericol pentru copil, dar il poate ajuta sa invete despre responsabilitate. Pentru aceasta, copilul poate sa invete sa il hraneasca pe porcusorul de guinea si sa ii reumple recipientul cu apa.

Scolar de la 5 ani in sus

Pe masura ce copilul creste, poti introduce noi animale in casa voastra. Poti incepe cu pesti si alte animale micute, pentru care sa il determini pe copil sa devina responsabil. In cazul acestor animale, il poti lasa pe copil sa curete habitatul animalelor si sa ii permiti sa intretina interactiuni de durata mai lunga cu acestea. La copiii de peste 8 ani, poti lua hamsteri si gerbili. Cainii nu sunt recomandati pentru copiii sub 5 ani, sau chiar mai mult. Pentru introducerea unui caine in familie, copilul trebuie sa fie suficient de responsabil, incat sa poata antrena animalul si sa se ocupe de necesitatile sale.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *