Poveştile pentru copii: 3 motive pentru a le integra în rutina celor mici

Hansel and Gretel near the candy house. Vector fantasy illustration

 În ziua de astăzi, tehnologia a luat locul multor activităţi pe care copiii le făceau acum zece sau douăzeci de ani, însă acest lucru nu are neapărat doar conotaţii pozitive. Există o mulţime de activităţi frumoase ce nu implică ecrane, care ajută la dezvoltarea copiilor şi pe care părinţii le pot introduce în viaţa lor de zi cu zi.

 Cititul este o astfel de activitate, iar cărţile rămân populare în întreaga lume, indiferent de avansul lumii digitale. Cei mici învață să citească la şcoală, iar multe materii se bazează pe cărţi diverse, de la literatură şi până la istorie. 

 Poveştile pentru copii sunt o activitate cu numeroase beneficii pentru cei mici şi este o idee bună să o introduci în rutina lor chiar de la o vârstă fragedă. In plus, le poți achiziționa ușor, fie de la o librărie online, fie din magazine.

 Iată cele mai importante 3 motive pentru care să integrezi poveşti de copii în rutina micuţilor:

Timp de calitate în familie

 Ritmul alert al vieţii face că timpul petrecut poate afecta uneori timpul pe care îl petreci cu familia. Ei bine, poveştile pentru copii te pot ajuta să petreci timp frumos cu cei mici, fără ecrane şi cu atenţia direcţionată către o activitate comună. 

 Le poţi citi chiar tu poveşti, puteţi citi împreună sau chiar să organizaţi o seară de poveşti în familie. O astfel de rutină poate avea loc zilnic, pentru 20-30 de minute seară sau săptămânal pentru o oră. Este important să nu transformi lectură de poveşti într-o activitate prea lungă, deoarece cei mici se plictisesc uşor şi nu se pot concentra la acelaşi lucru pentru perioade lungi de timp.

Un vocabular mai bogat

 Cei mici îşi pot îmbogăţi vocabularul cu ajutorul lecturii, iar poveştile sunt o super alegere în acest sens. Dacă alegi să le citeşti povești pentru copii diverse de la o vârstă fragedă poţi avea surpriza ca aceştia vor vorbi corect şi uşor încă dinainte de a începe clasa întâi.

 Este mai dificil pentru copii să înveţe cuvinte noi de la televizor, unde fiecare voce are propriul ritm de a vorbi, propriul accent şi propria dicţie sau din discuţiile adulţilor, care de cele mai multe ori vorbesc repede. De aceea, poveştile sunt o metodă excelentă pentru a îi ajută pe copii să îşi dezvolte vocabularul.

Creativitate şi inspiraţie

 Creativitatea este una dintre cele mai apreciate abilităţi, atât la copii, cât şi la adulţi. Foarte multe meserii necesita folosirea acestui skill, fie pentru a crea anumite produse sau servicii ori pentru a găsi rezolvări rapide şi inedite la anumite probleme.

 Poveştile pentru copii îi ajută pe aceştia să îşi dezvolte creativitatea, oferindu-le posibilitatea de a descoperi personaje, aventuri şi universuri speciale, unice şi pline de resurse. Nu contează că le citeşti despre animale, plante sau despre aventurile unor super-eroi, orice tip de lectură adecvat vârstei va contribui la încurajarea creativității. 

 Poveştile pentru copii sunt un mod excelent de a le oferi timp de calitate micuţilor, dar şi de a îi ajută să se dezvolte. Include-le în rutină lor, indiferent de vârstă şi vei vedea în scurt timp impactul pozitiv al acestora.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *