Presoterapia, un tratament cu multiple beneficii!

Presoterapia este un tratament ce utilizeaza presiunea aerului in asa fel incat sa efectueze un drenaj limfatic. Aceasta este utilizata si in centrele de slabire din Romania, inclusiv in G-Beauty Salon, un centru de remodelare corporala Brasov de renume. Practic, procedura utilizeaza principiile dovedite ale drenajului limfatic manual pentru a ajuta la detoxifiere, slabire, tonifiere si reducerea celulitei.

Presoterapia poate reduce celulita si excesul de grasime din zona abdomenului, bratelor, feselor si picioarelor – zone care sunt adesea afectate de retentia de apa.

Trebuie stiut ca presoterapia este mai eficienta in cazul persoanelor cu IMC normal sau putin mai mare, precum si in cazul celor care urmeaza un stil de viata sanatos si fac sport in mod regulat.

​Ce este presoterapia?

Cunoscuta si sub denumirea de terapie prin compresie, presoterapia este o forma avansata de masaj de drenaj limfatic care implica utilizarea unui echipament special cu mansoane care se umfla si se dezumfla usor la presiuni precise, prestabilite.

Mansoanele din cadrul echipamentului lucreaza simultan asupra corpului pentru a elimina excesul de lichide, toxinele si deseurile metabolice.

​Care sunt beneficiile presoterapiei?

Presoterapia ofera beneficii in urmatoarele domenii:

  • Celulita si calitatea pielii – Cresterea aportului de sange proaspat si oxigenat catre tesuturi duce la o imbunatatire semnificativa a celulitei si calitatii pielii, lasand-o ferma si tonifiata;
  • Slabire si reconturarea corpului – Imbunatatirile sistemului limfatic si circulator vor duce la eliminarea rapida a excesului de lichide, reducand volumul si “umflarea” din zonele tratate;
  • Starea generala de sanatate – Un sistem limfatic sanatos, care functioneaza bine va avea un impact pozitiv asupra sistemului imunitar, digestiv si nervos, deoarece deseurile, toxinele si agentii patogeni sunt indepartati din organism mai rapid si mai eficient;
  • Dizolvarea grasimilor – Presoterapia actioneaza asupra tesutului adipos, determinand dizolvarea celulelor adipoase. Umflarea si dezumflarea efectuate in mod ritmic pot accelera arderea grasimilor. De asemenea, ajuta la accelerarea circulatiei sangelui si a metabolismului.

​Cate sesiuni de presoterapie sunt necesare?

Acest lucru variaza in functie de nevoile pacientului.

Tratarea celulitei si imbunatatirea tonusului pielii necesita de obicei o serie de 12 tratamente repartizate pe o perioada de trei pana la patru saptamani.

Folosita atat inainte, cat si dupa liposuctie, presoterapia va imbunatati rezultatele acestei tehnici invazive. Una sau doua sedinte pana in ziua procedurii vor ajuta la stimularea fluxului limfatic si vor curata zona de exces de lichide; dupa tratament, un set de 4 sau 6 sedinte va fi suficient pentru a reduce vanataile si umflarea cauzate de raspunsul natural al organismului la trauma provocata tesuturilor corpului; forma dorita a corpului va fi atinsa mai rapid si cu mai putin disconfort.

Pentru balonarea si edemul cauzate de retentia de apa, poti obtine rezultate semnificative intr-o singura sedinta de presoterapie.

Distribuie:

Lasă un răspuns