Reteta pancakes cu banane, pentru copii

pancakes

Cu totii am auzit de celebrele pancakes. Acele clatite pufoase, care ti se topesc in gura, pe care americanii le mananca foarte des.

Se pot servi ca atare, la micul dejun sau gustare, cu ciocolata sau miere, cu dulceata sau fructe proaspete. Sunt delicioase si deloc greu de facut.

Daca nu stiati, exista o alternativa fara zahar, perfecta pentru copiii mici.

Sigur aruncati de multe ori banane, cand se coc prea tare pentru a fi mancate. Puteti sa le folositi ca inlocuitor de zahar, oferindu-le celor mici o gustare aromata, dar potrivita varstei lor.

 

Reteta pancakes cu banane

Ingrediente

  • 1 banana coapta bine
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 200-300 grame faina
  • un varf de cutit de praf de copt
  • putina scoartisoara

Mod de preparare

Banana se farama bine cu o furculita, intr-un castron. Se amesteca apoi cu ouale si se toarna laptele. Se toarna faina, amestecata cu praful de copt, cate putin, pana se face o compozitie putin mai groasa decat cea pentru clatite normale, asemanatoare cu cea de pandispan.

Se adauga scortisoara sau ce alte esente doriti.

Cu un servetel imbibat in ulei sau unt, ungeti o tigaie antiaderenta, pe care o puneti pe aragaz, la incins. Luati putina compozitie intr-un polonic si o turnati in mijloc, fara sa o intindeti in tigaie.  Ea se intinde singura fix cat este nevoie pentru a ramane pufoasa clatita.

Cand compozitia incepe sa faca basicute, la suprafata, trebuie sa intoarceti clatita, cu o spatula. O tineti si pe partea cealalta cam tot atata timp.

Din compozitia asta ies in jur de 7-8 pancakes pufoase, gata sa fie devorate de cel mic. In functie de varsta, puteti sa i le dati cu diverse umpluturi, cu fructe proaspete sau ca atare.

De asemenea, se pot face in mai multe variante. Noi am incercat cu mar, para, sau cu mai multe fructe combinate. Ies aromate si delicioase, devenind gustarea preferata a intregii familii.

Pofta buna!

Distribuie:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?