Sfaturi pentru alegerea mobilierului pentru copii

dormitor pentru copiiAmenajarea camerei copiilor nu este un lucru usor, mai ales daca va ganditi sa schimbati intreg mobilierul. Nu este suficient doar sa mergeti la un depozit de mobila si sa alegeti din mobilierul expus, ci trebuie sa tineti cont de cateva aspecte importante inainte de a face orice achizitie.

Proiectarea si eficienta mobilierul pentru camera copiilor merge dincolo de estetic, astfel ca designerii Mobshop.ro atrag atentia asupra faptului ca mobilierul trebuie sa fie dimensionat pentru fiecare copil, pentru ca acesta sa se simta confortabil. Daca acesta este prea mare, de exemplu, cel mic se poate accidenta. Amenajarea camerei copiilor este intotdeauna un lucru placut, necesita planificare si alegerea celor mai bune materiale, iar designerii va sfatuiesc sa tineti cont de durabilitatea mobilierului, adaptabilitate si sa fie cat mai distractiv. De exemplu, camerele tematice sunt la moda azi, astfel ca puteti da frau liber imaginatiei si sa construiti un mobilier unicat pentru micii rasfatati ai familiei, pe care sa il completati cu decoratiuni vesele si, de ce nu, pereti animati.

De asemenea, specialistii in productie propun mobilierul functional si convertibil, cum ar fi dulapurile care integreaza birouri pentru calculator, sau fotolii care pot deveni paturi. Toate acestea au rolul de a eficientiza spatiul si de a-i da o nota creativa. Psihologii spun ca un mobilier trebuie sa aiba caracteristici specifice pentru ca elevii, de exemplu, sa se poata concentra asupra muncii lor scolare.

Daca va ganditi la o perioada mai mare de timp, mobilierul trebuie sa urmeze liniile clasice, dar si cele moderne fine, camera putand fi decorata cu alte elemente de distractie. Acestea din urma nu trebuie sa incarce foarte mult camera copilului, deoarece prea multi stimuli limiteaza puterea de concentrare, dar si spatiul in sine.

Culorile mobilierului joaca si ele un rol important. In timp ce nuantele puternice incurajeaza activitatea, joaca, cele neutre stimuleaza invatarea. Daca in anii precedenti lemnul natural era preferat, noile tendinte mizeaza pe lemn vopsit in culori mai deschise. Cea mai buna optiune ramane, insa, mobilierul facut la comanda, acesta putand fi dimensionat in functie de marimea camerei si preferintele personale ale cumparatorului.

Chiar daca este putin mai scump, cel mai important aspect este siguranta copiilor. Un mobilier bine conceput isi indeplineste scopul si se adapteaza la cresterea copilului.

Despre Mobshop.ro

Mobshop.ro unul dintre cei mai mari comercianti online de mobila, mic mobilier, tapiterie si saltele din Romania. Echipa a servit pana in prezent peste 20000 de clienti, iar gama de produse acopera amenajarile si modificarile ce se fac intr-o locuinta: mobilier de serie sau la comanda, bucatarii, dormitoare, camere de tineret, birouri, saltele, canapele, scaune, mese, usi glisante si alte produse ambientale de interior.

Distribuie:

One comment

Lasă un răspuns