Sisteme de panouri solare termice SOLARO

Eficienta si economia demonstrata a sistemelor complexe cu panouri solare SOLARO

Utilizate pentru incalzirea apei menajere, panourile solare termice asigura aproximativ 80% din cantitatea de apa calda necesara in timpul iernii, in timp ce, in perioada verii, acestea dau un randament de 100%.

Este important de stiut ca instalatia acestora este alcatuita dintr-un adevarat sistem de panouri solare SOLARO, urmat de prezenta componenetelor de racord, la instalatia sanitara. Printre cele mai elaborate, apreciate si eficiente panouri solare pentru incalzirea apei, sunt enumerate:

  • Sisteme cu panouri solare termice SOLARO cu boiler monovalent

Pe langa restul componentelor intalnite in sistemul panoului solar, acesta dispune un boiler, urmat de prezenta unei serpentine.

  • Sisteme cu panouri solare termice SOLARO cu boiler bivalent SOLARO

sisteme solare complexe SOLARO

Randamentul ridicat este principala caracteristica cu care acest sistem de panouri solare se poate mandri. Eficienta sistemului panoului solar SOLARO cu boiler bivalent inox SOLARO sta in prezenta celor doua serpentine, care ajuta considerabil la o mai mare productivitate.

Atat sistemul cu boiler monovalent, cat si sistemul cu boiler bivalent SOLARO, sunt concepute dupa tehnologii de ultima generatie, fiind recunoscute pentru eficienta considerabila de care acestea dau dovada, in ceea ce priveste transferul energetic, folosit in obtinerea apei calde menajere. Abilitatea sistemelor de panouri solare este dovedita pe tot parcursul anului, datorita capacitatilor sale extraordinare de a absorbi caldura si in cele mai dificile conditii, ca de exemplu, in momentele in care norii acopera soarele (radiatie solara difuza).

Stabilitatea ridicata a captatorului, in aceste sisteme cu boiler monovalent si bivalent, este data de prezenta tuburilor vidate conductoare, ce ofera un  proces de vaporizare si condensare, un principiu rezultat din eficienta tuburilor termice. Tuburile de sticla ale ambelor sisteme de incalzire a apei menajere, dispun de un vid care ajuta intr-un mod cat mai eficient la termoizolare, acest process inovativ ducand la pierderi nesemnificative ale temperaturii.

Interiorul tubului vidat, heat-pipe, este accesorizat, al randul sau, cu un tub de cupru, care dispune de prezenta unei sonde termice, cu rol de acceptare sau primire a energiei solare. Astfel, caldura obtinuta in capatul superior al tubului vidat, este preluata de catre antigelul solar, cunoscut si sub denumirea de agent termic. Ultima faza in procesul incalzirii apei, prin aceste sisteme elevate de panouri solare termice, consta in transportarea caldurii de catre agentul termic (antigelul solar) printr-un schimbator, urmand ca, in ultima instanta, aceasta (caldura) sa fie acceptata de catre apa din boiler.

Printre principalele avantaje ale acestor sisteme moderne de panouri solare SOLARO este faptul ca acestea pot functiona la orice temperatura a mediului exterior, chiar si pe timpul iernii. Beneficiaza de un grad important de eficacitate, dovedindu-se extrem de utile chiar si la temperaturi aprige, de pana la -40 de grade. Explicatia rezistentei sistemelor de panouri solare termice sta in accesul interzis al apei in tuburi, si incalzirea acesteia prin schimbatorul de caldura, pozitionat in partea superioara ale tubului vidat, heat-pipe.

Mai mult decat atat, sistemul elaborat isi dovedeste inca o data eficienta si rezistenta, prin faptul ca, in situatia in care, unul sau chiar mai multe tuburi vidate se sparg, acesta continua sa functioneza, singurul dezavantaj, aici, fiind cel al performantei reduse.

Distribuie:

Lasă un răspuns