Cum să excelezi ca părinte în sezonul cadourilor, fără a cheltui excesiv?

Iarna este, pentru majoritatea oamenilor, dar mai ales pentru copii, cel mai așteptat sezon din întregul an. În afară de bătăile cu bulgări și săniuș, cele mai așteptate sunt sărbătorile și ocaziile de a primi și de a oferi cadouri. Suflul caracteristic perioadei îi cuprinde pe toți deopotrivă, mic și mare, tânăr și bătrân, bogat și sărac. Sărbătorile de iarnă reprezintă un bun prilej de a fi mai aproape de cei dragi, de a petrece mai mult timp în preajma lor și, de ce nu, de a le oferi cadouri. În aceste condiții trebuie să fim extrem de atenți cu bugetul și să ne organizăm eficient, astfel încât să reușim să ne păstrăm plăcerea de a oferi cadouri, dar și să nu rămânem faliți după trecerea sărbătorilor.

Dragostea și totodată grija de a-i face fericiți pe toți cei apropiați le revine cel mai mult părinților, deoarece copiii sunt cei mai nerăbdători în a primi cadouri, iar cum bine știm, este practic imposibil să ne abatem de la această „normă” aducătoare de fericire.

Iată 4 sfaturi pentru părinții care vor să-și bucure copiii oferindu-le cadouri de Crăciun, dar totodată să mai rămână cu bani și după sărbători:

  1. Decide cât mai din timp ce vei oferi fiecărui membru al familiei. Cu cât mai devreme planifici lista cadourilor pe care vrei să le oferi, cu atât cresc șansele de a cheltui pe acestea mai puțin, deoarece vei avea ocazia să compari prețurile la diverse magazine, iarmaroace etc. Totodată, este foarte bine să urmărești ofertele de sezon. În această perioadă, site-urile de deal-uri își actualizează oferta inclusiv pentru cadouri oferite cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Tot ce trebuie să faci este să compari ofertele și să optezi pentru varianta cea mai convenabilă buzunarului tău.
  2. Cumpără cadouri ieftine, dar speciale. Ştiu că nu ai mult timp pentru a căuta cadouri, dar asta te va ajuta foarte mult în reducerea de costuri.După cum am zis mai sus, caută cadouri la reduceri sau caută acele cadouri mai ieftine, dar mai speciale. În acelaşi timp, încearcă să oferi un cadou util, care să nu pară a fi doar o formalitate. Străduiește-te să eviți tot felul de gadget-uri costisitoare şi cumpără echipamente sportive pentru ai încuraja pe copii sau pe prieteni să facă mai multă mişcare. Iar dacă totuși copilul tău tânjește după o tabletă sau un calculator propriu, atunci ar fi bine să contactezi contactezi cel puțin câteva centre de reparații laptopuri din București, deoarece se poate întâmpla să găsești la ei niște produse la mâna a doua într-o stare perfectă, care te va costa în jumătate decât prețul aceluiași produs la raft.
  3. Improvizează. Dacă dispui de timp și un pic de resurse, poți să faci și niște cadouri hand-made. Mai ales, dacă știi că cel puțin un membru al familiei va aprecia acest gen de cadouri, iată că ai deja o cale de a economisi câțiva lei. Internetul abundă de idei despre cadouri originale hand-made, așa că rămâne să decizi ce vei confecționa și să-ți inviți inspirația în ospeție!
  4. Ambalează cadourile acasă. Renunță la opțiunea costisitoare de împachetare a cadourilor în magazin. Mai bine cumpără hârtie de împachetat și funde speciale la reduceri și vezi pe internet cum să faci o împachetare frumoasă și calitativă. După ce exersezi puțin, vei putea împacheta cadourile de Crăciun la fel de frumos ca profesioniștii. În acest caz nu uita și de un mesaj scris de mână pentru copiii tăi frumoși.

Ține minte că luna decembrie este cea mai costisitoare lună din an și pentru a nu suferi foarte mult la nivel de buget stând la casa de marcat, economisește câte puțin încă de la începutul anului pentru următorul Crăciun, așa încât să nu se simtă prea mult și să te poți bucura în liniște de frumoasele sărbători, împreună cu familia!

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *