Top 3 avantaje ale cartilor pentru copii si ale lecturii

Dezvoltarea armonioasa si echilibrata a unui copil depinde in mare masura de educatia acordata. Cartile pentru copii sunt o resursa nelimitata de inspiratie si informatie. De aceea, rolul lecturii in viata juniorilor este unul esential, indiferent de varsta. Acesta contribuie major la evolutia sa ca adult si la conexiunea puternica dintre voi.

Afla si despre cele 3 motive pentru care lectura este importanta in viata copiilor. 

Dezvoltarea imaginatiei prin citirea povestilor: alege lecturile potrivite

Ce rol are lectura in viata copiilor? Conform studiilor, chiar daca era digitala domina, cititul va juca intotdeauna un rol esential. Cu toate acestea, multi dintre parinti nu cunosc faptul ca lecturile trebuie atent selectate si adaptate dupa varsta copilului.

Includerea unei ore dedicate lecturii pentru copil poate aduce contributii majore la dezvoltarea sa. Incearca sa aloci zilnic putin din timpul tau, pentru ca seara sa pregatesti cate o poveste pentru junior. Astfel, unul dintre cele mai mari avantaje dobandite este dezvoltarea imaginatiei.

Continutul digital ofera gratificari imediate, care impiedica utilizarea la capacitate maxima a proceselor neurologice. Cu alte cuvinte, lectura traditionala dintr-o carte de povesti este cea mai buna solutie. De asemenea, acorda atentie sporita tipologiei de povesti, astfel incat cel mic sa asculte cu placere. Mai ales ca aceasta sa fie adaptata la capacitatea lui de intelegere si dezvoltare.

Competentele lingvistice sunt dezvoltate mai rapid datorita cartilor pentru copii

Sunt dovedite stiintific beneficiile majore ale lecturii pentru evolutia bebelusilor. Multi dintre parinti aleg sa le citeasca copiilor inclusiv de la 4 sau 6 luni. Te intrebi de ce?

Pur si simplu, cititul cu voce tare a unor povesti ii poate ajuta sa isi dezvolte competentele lingvistice extrem de rapid. Specialistii afirma ca un copil caruia parintii i-au acordat atentie din acest punct de vedere, cunoaste de 2 ori mai multe cuvinte pana la varsta de 2 ani decat in mod obisnuit.

In plus, gandeste-te ca juniorul va avea un start excelent la scoala! Va avea capacitatea de a se exprima mult mai usor si mai cursiv. Din cauza fluxului continuu de informatii si imagini digitale, copiii au dificultati de concentrare majore. Cu ajutorul lecturii, memoria, abilitatea de a asculta si vocabularul vor fi stimulate si puternic dezvoltate.

Lectura te ajuta sa consolidezi relatia cu copilul tau

Un alt avantaj al lecturilor pentru copii sunt chiar momentele unice petrecute impreuna. Beneficiile nu sunt doar de partea juniorului, ci si de partea ta ca parinte. Povestile conecteaza oameni, ii ajuta sa empatizeze, sa traiasca noi emotii si sa isi foloseasca imaginatia.

Cu toate acestea, cel mai frumos aspect dobandit este chiar felul in care te conectezi cu copilul tau. Tot specialistii subliniaza faptul ca, atunci cand bebelusilor le sunt citite povesti, acestia se simt mai in siguranta. 

Alege chiar acum urmatoarele carti pe care le vei citi copilului tau! Bucura-te de momentele frumoase alaturi de cel mic si ajuta-l sa se dezvolte echilibrat.

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *