Top greșeli făcute de bărbați în aranjarea părului

Obiceiuri de îngrijire și coafare pe care domnii trebuie să le cunoască

Ca bărbat, nu accepta niciodată expresia tu NU ești atrăgător. Pur și simplu nu ești atât de îngrijit pe cât ai putea fi! Altfel spus, indiferent de sezon, indiferent de cât de ocupat ai fi, dacă vrei să ai cel mai bun look, va trebui să depui ceva efort. Chiar și cele mai frumoase fețe pot deveni neatrăgătoare atunci când nu sunt îngrijite bine.

De obicei, bărbații depun efort în îngrijirea lor numai atunci când există un eveniment la care trebuie să participe sau când trebuie să fie într-un loc special sau cu cineva special. În caz contrar, au tendința de a lăsa lucrurile să cadă în …mâinile naturii.

Dacă totuși ai o rutină de îngrijire consecventă, dar nu vezi rezultatele pe care le cauti, atunci există șansa să faci ceva greșit. Să aflăm ce erori îți opresc progresul și te împiedică să devii un domn mai frumos.

1) Utilizarea excesivă a produselor pentru păr

Fii atent la efectele secundare ale utilizării unei cantități excesive de produs pentru păr! Desigur, acestea depind de tipul de produs pe care folosit. Excesul de ceară și geluri de păr poate lăsa părul gras și/sau murdar.

Fixativul sau spuma, atunci când nu sunt îndepărtate, îți pot face părul rigid și dur și se pot desprinde. Cremele pentru coafură îți pot îngreuna părul, apasandu-l, făcându-l să arate moale, dacă este folosit în cantitate mare.

Ce riști in plus?

  •  Mătreață: majoritatea produselor pentru păr pot îndepărta umezeala de pe piele, lăsând-o uscată. Știm cu toții ce declanșează uscăciunea severă: fulgi de mătreață.
  •  Piele solzoasă: produsele care se usucă vă pot deshidrata pielea până la un punct periculos. Când este lipsită de umiditate, pielea ta va deveni solzoasă și se poate simți strânsă și inconfortabilă.
  •  Căderea părului: dacă observi o grămadă de păr pe podeaua băii după coafare, atunci încearcă să-ți schimbi produsele. Folosirea excesivă a produselor de păr poate slăbi foliculii de păr, în timp – cauzând căderea părului.
  •  Păr deteriorat: produsele de îngrijire a părului și de coafare sunt menite să repare părul, dar atunci când sunt utilizate în cantități mari, pot inversa în mod frecvent efectele. Ele pot începe să reacționeze cu părul tău, determinând șuvițele să devină mai deteriorate. Rețineți că această deteriorare nu este de obicei permanentă, iar recuperarea începe pe măsură ce încetați să utilizați produsul.

2) Utilizarea produselor de proastă calitate

Nu lăsa părul tău sensibil și prețios să fie la cheremul produselor ieftine. Piața este saturată cu produse substandard. Citeste recenzii, fa o cercetare amănunțită înainte de a te decide să cumperi un produs.

Nu vei avea rezultatele dorite folosind produse fabricate ieftin. Unele dintre ele chiar pot conține substanțe chimice de ultimul rang, care pot fi deosebit de dăunătoare părului tău. Banii economisiți la produse vor fi consumați în tratarea părului deteriorat.

Întotdeauna cumpara produse de păr de la mărci de încredere. De la sampon la spray-uri de păr, totul ar trebui să fie de cea mai bună calitate. În caz contrar, vei compromite sănătatea părului tău. Efectele secundare ale produselor de proastă calitate pot include; reacții alergice, iritații ale pielii, roșeață, căderea părului, lipsa de strălucire și oprirea creșterii părului.

Alte probleme ce merită menționate? Alegerea aceleași frizuri, ignorarea părului de pe gat, perciuni neingrijiti și neglijarea barbii ori a mustatii. 

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *