Cum ai grija de dintii copilului?

Cum ai grija de dintii copilului?

Cum ai grija de dintii copilului?

Ne dorim o dantura sanatoasa, alba si dreapta.Tehnologia a avansat. Aparatele dentare  sunt extrem de fine, dar lupta pentru o dantura sanatoasa incepe odata cu aparitia primilor dinti. Cum ai grija de dintii copilului?

Dintii frumosi si sanatosi se mentin printr-o igiena riguroasa. Adultilor si copiilor mai mari le este recomandat periajul de doua ori pe zi, dimineata si seara. Dar si dintisorii bebelusilor si sugarilor au nevoie de ingrijire. Cum ai grija de dintii lor?

Cum ai grija de dintii copilului?
Cum ai grija de dintii copilului?
Cum ai grija de dintii copilului?

Gingiile pot fi curatate cu o carpita moale si curata. Copilul tau saliveaza abundent, plange, are o febra usoara și are tendinta de a baga totul in gura? Acestea sunt semnele aparitiei primilor dintisori. Desi este destul de greu sa convingi copilul sa deschida gurita, dintisorii trebuie curatati. Pentru ca este mai greu sa folosesti o perie, fie ea cat de mica, poti opta pentru degetarul de silicon. Acesta se ataseaza desgetului tau si se trece peste suprafata dintelui. Sa eviti periajul sau curatarea in primele zile dupa aparitia dintilor. Zona poate fi inflamata si dureroasa.

Cand introducem pasta de dinti?

Pentru ca medicii dentisti nu recomanda introducerea pastei de dinti pana la varsta de 2-3 ani, periajul este sufiecient. Dupa fiecare masa, ii poti da un pahar cu apa. Apa poate indeparta resturile de mancare.

Chiar daca ii periezi dintii, copilul tau poate avea primele carii. Trebuie sa ai grija la petele de pe dinti. Vizitele la stomatolog sunt recomandate dupa varsta de un an, dar este necesar sa duceti copilul la cabinet daca observati carii.

Dupa varsta de 3 ani, poti introduce si pasta de dinti (atentie: Optati pentru cele destinate copiilor, iar pana la un an este strict interzisa pasta de dinti care contine fluor.), si copilul se poate peria singur. Este posibil sa refuze periajul. Poti sa il iei la baie cu tine si sa ii arati in oglinda cum te speli tu pe dinti. Incearca, pe cat posibil, sa va faceti un ritual din asta. Obisnuinta este cea mai buna metoda. Atentie: Optati pentru cele destinate copiilor, iar pana la un an este strict interzisa pasta de dinti care contine fluor.

Incepeti sa folositi ata dentara in momentul in care cel putin doi dinti intra in contact.

Faceti vizite periodice in cabinetul dentistului. Copilul va invata ca aceste intalniri sunt absolut normale si nu va dezvolta frica de scaunul stomatologului.

Cum ai grija de dintii copilului?  Ce metode ati aplicat?

 

 

Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *