Top muzee din Bucuresti

In fiecare an mergem in afara tarii, si mai vizitam un oras in care lasam zeci de euro prin muzeele pe care le vizitam. Nu sunt neaparat o persoana nationalista, dar de ce sa nu le vizitam si pe cele de la noi din tara? Daca vreti sa mai iesiti un pic din rutina saptamanala, va propun mai jos un top personal al muzeelor din Bucureti.

1. Muzeul Satului – un muzeu ca o plimbare. Sincer aceasta este senzatia pe care o am, ca ma plimb pe ulitele ceva mai pavate ale unui sat. Este un loc in care poti sa te bucuri de amintirile copilariei si de o plimbare intr-o oaza de liniste in centrul Bucurestiului.

2. Muzeul de istorie naturala “Grigore Antipa” – este un muzeu adus la standarde europene. Un muzeu pe care mi-as fi dorit foarte mult sa fi avut ocazia sa il vizitez cand eram copil. Aplicatiile interactive si aranjarea exponatelor va vor “fura” in mod cert cateva ore din viata.

3. Muzeul National de Istorie – desi este un muzeu destul de bine pus la punct, cam duce lipsa de organizare, neavand ghizi. Totusi expozitiile temporare si tezaurul merita in mod clar o vizita.

4. Muzeul Militar National – are o colectie care merita vizitata. Sincer pe mine vizita la acest muzeu m-a impresionat foarte mult, dar din pacate promovarea lui lasa de dorit.

5. Muzeul National de Arta al Romaniei este un muzeu care gazduieste in incinta sa unele din cele mai mari lucrari de arta romaneasca veche si moderna, dar si capodopere europene.

Spre deosebire marile muzee europene tarifele din aceste muzee sunt mult mai mici, asa ca acesta este un motiv in plus sa le vizitati. Inainte a de a pleca peste hotare va recomand o vizita la un muzeu!

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *