Traditii de Revelion pentru un An Nou reusit

Anul Nou este considerat a fi un nou inceput in viata tuturor. Atunci cand treci in Noul An, lasi in urma toate problemele si esecurile din anul ce a trecut si pornesti cu speranta unui an mai bun, a unei vieti mai fericite. Exista numeroase traditii de Revelion, menite sa te ajute sa incepi Noul An cu dreptul. Aceste traditii de Revelion, sau superstitii, sunt menite sa te ajute sa ai noroc, sanatate, bani si fericire in Noul An. Asadar, daca iti doresti sa ai un An Nou reusit, din toate punctele de vedere, ia in considerare aceste traditii de Revelion.

Traditii de Revelion pentru un An Nou reusit

Traditii de Revelion pentru un An Nou reusit

Cele mai populare traditii de Revelion

Alunga spiritele rele

Conform traditiei populare, spiritele rele se sperie de lumina si de zgomotele puternice. O traditie veche, pastrata inca pe alocuri si in zilele noastre, spune ca trebuie sa trosnesti un bici pentru a alunga spiritele rele din anul care abia incepe. In prezent, aceasta traditie veche este inlocuita cu petarde, pocnitori si artificii. Asadar, menirea acestora este de a alunga spiritele malefice.

Bani

Toata lumea isi doreste sa aiba bani. Oricat ne-am spune ca banii nu aduc fericirea, adevarul este ca nici lipsa lor nu prea ne ajuta in acest sens. Se spune ca pentru a avea bani in Noul An, trecerea dintre ani trebuie sa te gaseasca cu bani in buzunar. Astfel, te asiguri ca in anul urmator vei avea parte de castiguri si bunastare.

Se mananca peste

Conform uneia dintre traditiile de Revelion, in noaptea dintre ani, trebuie sa mananci peste. Astfel, te vei putea strecura printre obstacole in anul urmator, asemenea unui peste in apa.

Scapa de datorii

Evita sa intri in noul an cu datorii. Incearca sa scapi de toate datoriile si sa platesti toate facturile si impozitele, pentru a incepe noul an cu dreptul. Datoriile la trecerea dintre ani iti vor aduce probleme cu banii pe tot parcursul noului an. De asemenea, nu imprumuta bani in prima zi din an.

Asigura-ti norocul si protectia

O traditie spune ca in 1 ianuarie, prima persoana care intra in casa trebuie sa fie un barbat. Astfel, vei avea parte de protectie si noroc in noul an.

Ceva nou si ceva rosu

In noaptea de Revelion, este indicat sa porti o haina noua. Aceasta simbolizeaza schimbarea si prospetimea. Nu uita sa porti si ceva rosu, pentru a te apara de spiritele rele.

Struguri sau stafide

Conform uneia dintre traditiile de Revelion, daca mananci struguri sau stafide in noaptea dintre ani, vei avea parte de multi bani in anul urmator.

Pune-ti o dorinta

Chiar la momentul trecerii dintr-un an in altul, pune-ti o dorinta. Aceasta se va indeplini, cu conditia sa nu o spui nimanui.

Aprinde o lumanare

O lumanare sau o candela aprinsa in seara de Revelion si lasata sa arda pana dimineata iti va oferi un nou an luminos.

Deschide ferestrele

Odata ce ai intrat in noul an, deschide usile si ferestrele pentru cateva minute. Se spune ca acest lucru va alunga spiritele rele si lucrurile negative din casa.

Distribuie:

Lasă un răspuns