Curatarea canapelei pas cu pas si intretinerea dupa curatare

Canapelele sunt o piesa de mobilier centrala in multe case, oferind un loc confortabil pentru a va relaxa, a distra sau a va uita la televizor. Cu toate acestea, dupa o utilizare prelungita, canapelele tind sa-si piarda stralucirea si incep sa para „obosite” si uzate. Daca doriti sa va reconditionati canapeaua si sa o faceti „ca noua”, atunci curatarea canapelei este cea mai buna solutie.

Curatarea canapelei pas cu pas si intretinerea dupa curatare

Canapelele sunt o piesa de mobilier centrala in multe case, oferind un loc confortabil pentru a va relaxa, a distra sau a va uita la televizor. Cu toate acestea, dupa o utilizare prelungita, canapelele tind sa-si piarda stralucirea si incep sa para „obosite” si uzate. Daca doriti sa va reconditionati canapeaua si sa o faceti „ca noua”, atunci curatarea canapelei este cea mai buna solutie.

Operatiunea de curatare a canapelelor este un aspect esential al intretinerii acestora care nu trebuie trecut cu vederea. Curatarea regulata a canapelei dvs. nu numai ca o va face sa arate ca noua, ci si ii va prelungi durata de viata. in acest articol, vom discuta despre cum sa facem ca orice tapiterie sa arate ca noua, curatarea canapelei pas cu pas, curatarea canapelei in functie de tipul de tapiterie si intretinerea canapelei dupa curatare.

Primul pas pentru ca orice tapiterie sa arate ca noua este reconditionarea ei. Aceasta implica curatarea, repararea si restaurarea oricaror parti uzate sau deteriorate ale canapelei. Renovarea canapelei dumneavoastra poate fi facuta de un profesionist sau de unul singur, acasa, folosind instrumentele si tehnicile potrivite.

Canapeaua trebuie igienizata periodic pentru a mentine curatenia acesteia si a preveni raspandirea bolilor. Frecventa de igienizare depinde de modul de utilizare al canapelei. De exemplu, daca canapeaua este folosita frecvent de copii si / sau de animalele de companie, atunci igienizarea ar trebui facuta mai des.

Inainte de a curata canapeaua, este esential sa verificati eticheta canapelei pentru a determina tipul de tapiterie pe care o are. Acest lucru se datoreaza faptului ca diferitele tipuri de tapiterie necesita metode diferite de curatare. De exemplu, canapelele din piele ar trebui sa fie curatate folosind un produs de curatat pentru piele, in timp ce canapelele din material textil ar trebui sa fie curatate folosind un produs de curatare pentru tesaturi.

Curatarea canapelelor din material textil este relativ usoara si simpla. Primul pas este sa aspirati canapeaua pentru a indeparta orice praf, resturi sau par de animale de companie. Dupa ce ati aspirat, aplicati detergentul pentru tesaturi pe canapea si folositi o perie cu peri moi pentru a freca usor suprafata. Clatiti bine canapeaua cu apa curata si lasati-o sa se usuce natural. Evitati sa folositi un uscator de par sau un incalzitor pentru a usca canapeaua, deoarece acest lucru poate deteriora materialul.

Serviciul de curatarea canapele este disponibil cu usurinta in Bucuresti. Exista multe firme ce ofera servicii profesionale de curatare canapele – precum Atelierul de Curatenie din Bucuresti, 0737.590.634 – si care va pot ajuta sa curatati si sa renovati canapeaua. Aceste firme folosesc echipamente specializate si agenti de curatare pentru a se asigura ca veti avea o canapea curatata si igienizata temeinic.

Iata pasii de urmat atunci cand doriti sa va curatati canapeaua:

Pasul 1: aspirati canapeaua pentru a indeparta orice murdarie, resturi sau par de animale de companie. Utilizati un accesoriu pentru a curata intre perne si sub canapea.

Pasul 2: verificati eticheta canapelei pentru a determina tipul de tapiterie existent si metoda de curatare recomandata.

Pasul 3: testati solutia de curatare pe o parte neobservata a canapelei (indicat ar fi pe spatele canapelei) pentru a va asigura ca nu deterioreaza tapiteria.

Pasul 4: aplicati solutia de curatare pe canapea folosind o perie cu peri moi sau un burete. Evitati sa folositi prea multa apa, deoarece aceasta poate deteriora canapeaua.

Pasul 5: clatiti bine canapeaua cu apa curata si folositi o carpa curata pentru a indeparta orice exces de apa.

Pasul 6: Lasa canapeaua sa se usuce natural. Evitati sa folositi un uscator de par sau un incalzitor pentru a usca canapeaua, deoarece acest lucru poate deteriora tapiteria.

Intretinerea canapelei dupa curatare este, de asemenea, esentiala pentru a va asigura ca mobilierul dumneavoastra ramane in stare buna. Iata cateva sfaturi despre intretinerea canapelei:

– aspirati-va canapeaua in mod regulat pentru a indeparta murdaria care s-ar putea acumula.

– utilizati o husa de protectie pentru a preveni varsarea de lichide si patarea canapelei.

– evitati sa va expuneti canapeaua la lumina directa a soarelui sau la caldura, deoarece acest lucru fie poate decolora tapiteria, fie poate provoca craparea pielii.

– rotiti pernele in mod regulat pentru a preveni uzura neuniforma.

– curatati si reconditionati canapeaua la fiecare 6-12 luni pentru a prelungi durata de viata a acesteia.

Angajarea unui serviciu profesional de curatare a canapelelor este, de asemenea, indicata daca nu sunteti sigur cum sa va curatati singur canapeaua. Va recomandam – Atelierul de Curatenie, 0737.590.634 – Curatare Canapele Bucuresti – o firma ce ofera servicii de curatare canapele in Bucuresti si in judetul Ilfov (in Bragadiru, Buftea, Chitila, Magurele, Otopeni, Pantelimon, Popesti-Leordeni, Voluntari). Profita de SUPER OFERTA de pret la curatare canapele! Preturi incepand de la 99 lei / canapea! In aceasta luna, firma va ofera si o reducere de 10% pentru orice curatare de canapele si saltele la domiciliu!

Distribuie:

Lasă un răspuns