3 semne ca suferi de baby blues si tratamentul recomandat  

Ti s-a intamplat sa traiesti sentimente contradictorii dupa ce ai nascut? Poate chiar ai auzit despre baby blues. Nasterea unui copil este unul dintre cele mai frumoase evenimente din viata unei femei. Cu toate acestea, este perfect normal sa avem un amalgam de emotii care ne pot coplesi. Specialistii au descoperit si dezvoltat despre acest fenomen, care este cunoscut ca baby blues.

Afla si tu cum sa identifici aceste sentimente si citeste despre cele 3 semne ale baby blues.

Baby blues sau sensibilitatea emotionala ridicata

Dupa momentul nasterii, statistic vorbind, intre 60-80% dintre femei manifesta semnele baby blues. De aceea, nu trebuie sa iti faci griji, pentru ca iti vom oferi informatii esentiale despre acest sentiment.

Baby Blues este un sentiment tranzitoriu pentru depresia postnatala. Se manifesta destul de rapid, la 3-10 zile dupa nastere. Primul dintre semnele prin care identifici baby blues este schimbarea brusca de dispozitie. Femeile traiesc sentimente contradictorii, schimbatoare si devin extrem de sensibile emotional.

Teama, indoieli si sentimente contradictorii dupa nastere

Un copil este o responsabilitate enorma. Presiunea pe care mamele o creeaza asupra lor se transforma rapid in teama. Studiile confirma faptul ca femeile se simt incapabile de a-si ingriji propriul copil, aspect care le determina sa devina irascibile si hipersensibile.

Vinovatia si tristetea sunt sentimentele principale care cauzeaza baby blues. Din cauza acestora, proaspetele mame se confrunta si cu lipsa somnului sau oboseala. Daca te regasesti in aceste semne, nu trebuie sa te ingrijorezi. Sentimentul acesta va disparea in maximum 2 saptamani. In schimb, in cazul depresiei postpartum, simptomele pot dura pana la 4 saptamani sau chiar mai mult.

Modificarile hormonale bruste sunt un semn clar al baby blues

Este normal sa devii mult mai sensibila sau chiar sa manifesti iritabilitate. Nu trebuie sa te invinovatesti, pentru ca cele mai multe femei resimt baby blues foarte rapid dupa nastere.

Unul dintre motivele printre care apar aceste simptome sunt modificarile hormonale care survin inevitabil,  odata cu nasterea. In timpul sarcinii, corpul produce estrogen si progesteron in cantitati mult mai mari decat in mod obisnuit.

Dupa momentul in care a avut loc nasterea, productia de hormoni scade brusc. Din punct de vedere chimic, aceste sentimente contradictorii sunt normale, fapt pentru care poti adopta cateva strategii pentru a trece peste aceasta perioada.

Recomandarea pentru gestionarea perioadei baby blues

Primul pas si cel mai important este acela al constientizarii. In momentul in care te informezi despre acest subiect inseamna ca esti pe drumul cel bun. Modificarile hormonale si apoi, cele emotionale sunt perfect normale.

Baby blues sunt stari prin care trec majoritatea femeilor, astfel ca nu vei putea sa le eviti. Spre deosebire de depresia postpartum, atunci cand trebuie sa apelezi la un specialist, sensibilitatea emotionala poate fi  In schimb, daca te-ai informat dinainte de acestea, vei stii despre ce este vorba si le vei putea controla. 

Ceea ce poti face este sa:

  • te odihnesti cat mai mult posibil
  • sa vorbesti in mod deschis despre ceea ce simti
  • sa ai o alimentatie sanatoasa
  • plimbarile in aer liber
  • poti lua cate o pauza pentru a avea timp si cu tine insati

Speram ca ti-au fost de folos aceste informatii! Urmareste in continuare blogul nostru pentru mai multe subiecte interesante.

Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *