Cele mai intalnite defectiuni ale masinilor de spalat

Pentru a-ti da seama ca masina ta de spalat rufe are nevoie de un service autorizat, trebuie sa stii care sunt cele mai frecvente probleme care pot aparea, cat de grave sunt si in ce masura afecteaza performanta acesteia.

Masina de spalat automata, ca orice alt electrocasnic, are momente in care functionalitatea ii este afectata. Este esential sa iei masuri de prevenire pentru a prelungi durata de viata, iar in cel mai rau caz sa stii cum sa alegi un service masini de spalat de incredere. Selectivitatea este un factor cheie in aceasta situatie.

Nu orice eroare a masinii de spalat trebuie sa te sperie. Exista, insa, si situatii in care masina nu functioneaza optim din cauza unei erori umane, si nu tehnice. Doar in cea de-a doua situatia este nevoie de interventia unei echipe specializate in reparatii masini de spalat. Insa pentru a putea distinge erorile tehnice, trebuie sa le elimini pe cele umane si poti face acest lucru doar informandu-te despre cele mai frecvente defectiuni ale masinilor de spalat rufe.

In cazul acesta, este suficient doar sa citesti cu atentie acest articol care iti va fi foarte util si care te va ajuta sa te bucuri cat mai mult timp de utilitatea masinii tale de spalat.

Masina de spalat rufe nu se alimenteaza cu apa

Pentru a elimina o problema tehnica, tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri de urmatoarele lucruri:

  • Verifica robinetul de apa, in cazul in care este inchis, trebuie sa il deschizi;
  • Asigura-te ca nu este o problema generala cauzata de alimentarea apei de la retea;
  • Analizeaza furtunul de alimentare. Este posibil sa fie defect, indoit sau infundat. In cazul acesta trebuie doar sa il schimbi. Tot in aceasta situatie trebuie sa verifici, de asemenea, si filtrul furtunului. Este posibil ca acesta sa fie infundat.

Masina de spalat nu clateste hainele, sunt pline de detrgenti

  • In cazul acesta, verifica programul pe care l-ai setat. Daca este cel corect si include si clatirea hainelor, verifica detergentul. Este foarte probabil sa fi adaugat prea mult;
  • O alta cauza ce provoaca aceasta problema poate fi alimentarea cu apa. Daca masina de spalat nu primeste suficienta apa, hainele pot ramane pline de detergenti.

Masina de spalat este foarte zgomotoasa si vibreaza

  • Daca tocmai ai achizitionat masina de spalat, verifica daca au fost indepartate toate suruburile folosite in timpul transportului;
  • Asigura-te ca masina de spalat este pozitionata pe o suprafata nivelata si este stabila in momentul functionarii;
  • Verifica volumul de haine. Este posibil sa fi introdus in cuva mai multe haine decat permite capacitatea masinii de spalat;
  • Ajusteaza pozitia masinii de spalat prin intermediul picioruselor de sprijin din dotare.

Orice problema pe care o sesizezi la masina de spalat si pe care nu o poti remedia singur, este indicat sa apelezi la o firma de reparatii masini de spalat. Nu este recomandat sa incerci sa repari masina de spalat de unul singur, mai ales folosind obiecte ascutite ce pot afecta componentele acesteia.

Cel mai bun service masini de spalat Bucuresti

Daca in urma informatiilor citite in acest articol ai exclus o posibila eroare umana si ai ajuns la concluzia ca cel mai probil este vorbe de o eroare tehnica, poti porni in cautarea celui mai bun service masini de spalat  Bucuresti. Sunt o multime de profesionisti ce iti vor oferi servicii de calitate la un raport optim calitate- pret.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns