5 Beneficii ale consumului de cafea

Am observat in ultima perioada o crestere usoara a interesului pentru dezvoltarea unui stil de viata mai sanatos, 1000 de persoane ajungand in aceasta luna pe site-ul nostru in urma cautarii de informatii despre mancare sanatoasa, beneficiile diverselor alimente, exercitii fizice si programe de antrenament, ceea ce nu poate decat sa ne bucure.

Avand in vedere interesul pe care l-ati aratat pentru informatiile legate de nutritie, o sa vorbim in continuare despre cele 5 beneficii pe care le are cafeaua, evident consumata in cantitati moderate.

Scade riscul de deces

Nu te face nemuritor, dar te ajuta sa intarzii ziua in care se va intampla pentru ca scade riscul de a dezvolta diverse afectiuni precum bolile de inima si diabetul, conform unui studiu efectuat in 2012.

Reduce riscul de aparitie a diabetului de tip 2

Un studiu realizat in anul 2012 a descoperit faptul ca in majoritatea cazurilor consumul de cafea blocheaza anumite substante care joaca un rol  important in dezvoltarea diabetului.

Iti protejeaza creierul

Bautorii de cafea au mai putine sanse de a avea dementa sau Alzheimer odata cu inaintarea in varsta. Un alt studiu arata ca mirosul cafelei ajuta la reducerea stresului cauzat de lipsa somnului, daca data viitoare cand cobori din pat si te indrepti spre ibricul cu cafea zambesti…atunci acesta s-ar putea sa fie motivul.

Ajuta la recuperare dupa operatiile de colon

Daca ai fost operata de colon stii ca recuperare este destul de grea si incepe odata cu recapatarea scaunelor normale. Un studiu recent  a aratat ca consumul de cafea grabeste vindecarea, in comparatie cu cei care au baut apa.

O piele frumoasa

Cafeaua reduce riscul de aparitie a cancerului de piele, in plus poate fi folosita in diverse combinatii pentru reducerea celulitei si ca scrub, rezultatul este incredibil.

Distribuie:

Lasă un răspuns