Beneficiile inotului

Inotul ofera ceva mai mult decat aerobicul sau sporturile de sala, abilitatea de a-ti lucra corpul fara a-ti afecta oasele. Mi se pare cel mai placut sport pe care-l poti practica, odata cufundat in apa iti vei simti corpul mai usor, lucru care te relaxeaza enorm.

copii inoata in piscinaInotul este un sport bun daca esti supraponderal sau suferi de artrita, cand intri in apa pana la gat suporti doar 10% din greutatea ta. Inotul te ajuta sa arzi mai multe calorii fara sa iti soliciti foarte tare corpul.

Au aparut si in Romania cateva piscine care ofera pe langa cursuri de inot pentru copii si adulti si o imbinare placuta a exercitiilor de aerobic cu inotul, daca vrei sa slabesti sau sa-ti tonifiezi corpul.

Inotul are multe beneficii, iti tonifica muschii si te ajuta sa slabesti, iti imbunatateste starea generala de sanatate. Sportivii de performanta folosesc inotul ca modalitate de recuperare dupa o accidentare, are un impact redus asupra zone afectate, dar in acelasi timp reconstruieste musulatura afectata, daca ai avut diverse accidente poti incepe recuperarea  prin aceasta metoda.

Cel mai important lucru atat pentru copii cat si pentru voi, este un sport distractiv care te relaxeaza..

Distribuie:
Distribuie
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *